Academy Kroměříž: Přednáška Jiřího Zahrádky „Bystrouška stoletá“

Academy Kroměříž: Přednáška Jiřího Zahrádky „Bystrouška stoletá“

Adresa:

Kroměříž, Miličovo náměstí 488/2 - Kino Nadsklepí

Termín: 19.8.2024
Vstupné:

dobrovolné

19srpen pondělí 17:00

Žánr: ostatní akcevážná hudba česká hudba


Zajímá vás historie vzniku Janáčkovy opery Příhody lišky Bystroušky a chcete si poslechnout ukázky různých představení Bystroušky na světových jevištích? Pak si nenechte ujít přednášku muzikologa Jiřího Zahrádky „Bystrouška stoletá“, která se uskuteční v pondělí 19. srpna v 17 hodin v Kině Nadsklepí v Kroměříži.

V letošním roce slavíme 100 let od světové premiéry Janáčkovy opery Příhody lišky Bystroušky, jednoho z nejkrásnějších jevištních děl 20. století. 

Přesnáškou „Bystrouška stoletá“ provede doc. PhDr. Jiří Zahrádka, Ph.D., který je jedním z největších odborníků na život a dílo věhlasného českého skladatele Leoše Janáčka. Působí na filozofické fakultě Masarykovy univerzity, je kurátorem janáčkovských sbírek Oddělení dějin hudby Moravského zemského muzea. Osobnosti a dílu Leoše Janáčka věnoval řadu studií, je autorem nebo se podílel na řadě souvisejících publikací.

Vstupné je dobrovolné, platí se na místě.

Přednáška je součástí festivalu klasické hudby Academy Kroměříž, který se koná od 15. do 23. srpna 2024 a nabízí celou řadu zajímavých koncertů a besed. Podrobný program najdete na https://www.academykromeriz.com/festival/.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Kroměříž Akce v obci Kroměříž

Podobné akce