Není Lada jako Lada

Není Lada jako Lada

Termín: 1.12.2024 29.12.2024
Vstupné:

základní 80 Kč, snížené 50 Kč, rodinné 210 Kč

1pro - 29pro celý den

Žánr: výstavyvánoce


Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve o první adventní neděli 1. prosince od 14 hodin do hlavní muzejní budovy na zpřístupnění unikátního betlému Není Lada jako Lada. Na úvod se představí žáci ZUŠ Žatec.

„Zveme vás a vaše děti na slavnostní zpřístupnění jedinečného perníkového betlému, který vytvořila šikovná žatecká perníkářka Jana Prokopová. Tato dáma se rozhodla upéct další mistrovské dílo - perníkový betlém. Použila k tomu papírovou předlohu z roku 1919 od známého českého malíře Josefa Lady, který má naše muzeum ve sbírce. Vystavíme je pro porovnání oba dva. Rozhodně si tuto podívanou nenechte ujít. K vidění budou do 29. prosince 2024“, pozvala za žatecké muzeum Jitka Krouzová.

Možná si říkáte, že už jste o Janě Prokopové slyšeli. A máte pravdu! Je totiž autorkou 3D obřích velikonočních kraslic, které naše muzeum vystavovalo při velikonočních výstavách. Je také vítězkou v cukrářské soutěži z roku 2023 konané v Olomouci, kde vytvořila v kategorii 3D perníky Vánoční vlak. Na počátku letošního října se Moravského cukrářského šampionátu zúčastnila znovu a obhájila první místo s dílem Mezi živly na téma Voda – Oheň – Země – Vzduch.

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Není Lada jako Lada

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17.3 km)

Restaurace NauticoMost (22 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.5 km)