Karel Nešpor: Zvládat stres už umíte, jen o tom nevíte

Karel Nešpor: Zvládat stres už umíte, jen o tom nevíte

Termín: 26.9.2024 v 18:00 hod. (čtvrtek)
Vstupné:

140 Kč

26září čtvrtek 18:00

Žánr: ostatní akcepřednášky osobní rozvoj psychologie


Karel Nešpor vás provede přednáškou „Zvládat stres už umíte, jen o tom nevíte“, která se uskuteční 26. září od 18:00 hodin v Kulturním středisku města Ústí nad Labem.

Uvolnění je pro přežití ještě mnohem důležitější než schopnost rychle zmobilizovat síly. Způsoby, jak se uvolnit, jsou vrozené. Zejména se jedná o úsměv a smích, klidné brániční dýchání, spánek, dobré vztahy, uklidňující prostředí a společnost, spontánní relaxaci po tělesné aktivitě a zdravé emoce, např. laskavost nebo vděčnost. Z toho vycházejí relaxační techniky a řada dalších postupů. Klid, vlídnost a pohoda, ale i rizikové emoce se mezi lidmi snadno přenášejí. To se děje zejména od výše postavené osoby směrem k podřízeným.

Kupříkladu emoční naladění rodičů do značné míry ovlivňuje to, jak se cítí jejich děti. Budeme se zabývat i tím, jak se přenášení rizikových emocí bránit. Seminář bude prakticky orientovaný a řadu postupů a technik si při něm vyzkoušíme.

MUDr. Karel Nešpor, CSc. je český psychiatr a pedagog. Specializuje se na léčbu návykových nemocí. Do roku 2017 vedl mužské oddělení závislostí Psychiatrické nemocnice Bohnice a působil jako koordinátor Evropského akčního plánu o alkoholu SZO pro Českou republiku. Publikoval několik odborných a populárně naučných knih a řady odborných článků o léčení návykových nemocí, józe, relaxaci, zvládání stresu apod. Řada z nich je dostupná na webových stránkách drnespor.eu.

Kulturní centra - Ústí nad Labem Akce v obci Ústí nad Labem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Karel Nešpor: Zvládat...

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (804 metrů)

Ubytování DomaTisá (13.7 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (17.6 km)