Jazz 28. mezinárodní hudební festival

Jazz 28. mezinárodní hudební festival

Termín: 3.10.2024 (čtvrtek) 5.10.2024

3říj - 5říj celý den

Žánr: festivalyhudební festival jazz


3.–5. října 2024 přichází Jazz 28. mezinárodní hudební festival s novým, svěžím vizuálním stylem. Tradiční Jazz & Blues festival, který se každoročně koná v Ústí nad Labem, mění svůj název i vizuální identitu. Festival navazuje na bohatou tradici, ale letošní ročník přináší i novinky v hudební dramaturgii.

Můžete se těšit na vzrušující fúze jazzu s hip hopem, elektronickou hudbou a dalšími současnými prvky. Nový vizuál je dílem kreativní dvojice Pavla Friče a Michaely Labudové z Monsters.cz.

Tři dny plné strhujících melodií a energických performancí, které rozhýbou vaše srdce i duši. Už teď vám můžete prozradit některé účinkující.

  • Peter Lipa (SK) – významný slovenský jazzový zpěvák a skladatel s více než padesátiletou kariérou je považován za jednu z největších osobností středoevropské jazzové scény. Jeho jedinečný hlas a schopnost prolínat jazz s blues, soulem a funkem ho proslavily nejen doma, ale i v zahraničí.

  • Tomáš Sýkora Band & Aid Kid – komorní formát klasického jazz piano tria nahradili novým konceptem rozšířeným o elektronickou hudební složku. Spolupráce s umělcem Ondřejem Mikulou alias Aid Kidem doplnila současné složení kapely. Tato kapela vytváří fúzi jazzu a moderní elektronické hudby a propojuje vše do dynamického a zvukově strhujícího koncertního tvaru.

  • Steven’s – melodická bluesrocková kapela s prvky funky, která vyhrála soutěž Blues Aperitiv 2022. Kapela Steven’s mistrně kombinuje prvky blues, rocku a funky groovu.

Více informací již brzy.

Pořadatelem je Kulturní středisko města Ústí nad Labem.

Zdroj fotky: FB Kulturní středisko města Ústí nad Labem

Hudební kluby - Ústí nad Labem Akce v obci Ústí nad Labem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jazz 28. mezinárodní...

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (804 metrů)

Ubytování DomaTisá (13.7 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (17.6 km)