Mimo čas – Prasklo

Mimo čas – Prasklo

Adresa:

Kutná Hora, Barborská 51 – 53

Termín: 22.9.2024 2.2.2025

22zář - 2úno celý den

Žánr: výstavyumění sklo


Výstava Mimo čas značky PRASKLO představí od 22. září 2024 do 2. února 2025 v prostoru Whitebox unikátní site-specific instalaci, která je inspirovaná nejen přírodou, ale i architektonickým brutalismem. Výstava navrací užitnou i estetickou funkci vyřazeným skleněným předmětům, které v dialogu s opracovaným betonem dostávají novou příležitost.

Za art-designovou značkou PRASKLO stojí Petra Švejdarová a Klára Vaculíková – umělecký tandem, který se na české scéně profiluje od roku 2016. PRASKLO se zabývá tvorbou unikátních váz a objektů z odpadového skla a betonu. Nevytvářejí limitované edice, naopak každá váza od PRASKLO je originál
s vlastním příběhem, vyhotovená vždy jen v jednom kuse. 

Vernisáž výstavy Mimo čas se uskuteční 21. září 2024 v 16:00. 

Projekt Mimo čas ztělesňuje oslavu nedokonalosti a krásy neúplných věcí. Výstava je ideální příležitostí, jak se ponořit do světa, kde se setkávají elementární přírodní materiály s moderním designem. Vše se děje tradičně, „po staru“, bez použití počítačových 3D technologií. To dodává předmětům od PRASKLO energii čehosi pradávného až archaického a otevírá prostor pro základní emoce a instinkty.

Zdroj fotky (Mimo čas – Prasklo): GASK

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mimo čas – Prasklo

Vigvam penzionVeletov (15.3 km)

U PichlerůPňov-Předhradí (17.5 km)

Usedlost NouzovZásmuky (17.8 km)