Tereza a Giardino – Tereza Brichtová

Tereza a Giardino – Tereza Brichtová

Adresa:

Kutná Hora, Barborská 51 – 53

Termín: 8.9.2024 9.2.2025

8zář - 9úno celý den

Žánr: výstavyvýtvarné umění české umění


Výstava Tereza a Giardino představuje nejnovější tvorbu konceptuální umělkyně Terezy Brichtové, která v site-specific projektu metaforické zahrady na velkoformátových akvarelech odhalí časosběrný projekt, cestu ke znovunalezení vlastní identity i návrat „na scénu“. Vernisáž k výstavě se uskuteční 7. září 2024 v 17:00.

Od 8. září 2024 do 9. února 2025 budou návštěvníci Galerie Středočeského kraje (GASK) mít možnost obdivovat akvarely, které vytváří jakýsi vizuální herbář zážitků a pocitů, kde každá rostlina či květina symbolizuje aspekty jejího života – ztrátu, radost, lásku i bolest.

Tento projekt je nejen uměleckým vyjádřením, ale také procesem vnitřního léčení a péče o „duševní zahradu“. Výstava Tereza a Giardino navíc nabídne návštěvníkům pohled do autorčina tvůrčího procesu prostřednictvím skic, deníkových záznamů a dalšího doprovodného materiálu, dokumentujícího celoroční práci.

Poslední z děl vytvořených pro výstavu bude instalováno 19. října 2024 v rámci komentované prohlídky s autorkou. Kurátorky tohoto počinu jsou Veronika Marešová a Marcela Straková.

Zdroj fotky (Tereza a Giardino – Tereza Brichtová): GASK

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tereza a Giardino –...

Vigvam penzionVeletov (15.3 km)

U PichlerůPňov-Předhradí (17.5 km)

Usedlost NouzovZásmuky (17.8 km)