12. Český ukulele festival

12. Český ukulele festival

Adresa:

Únětice, Rýznerova 19/5

Termín: 26.7.2024 28.7.2024
Vstupné:

400–1990 Kč

26čvc - 28čvc celý den

Žánr: festivalyhudební festival workshopy cirkus show divadlo umění


Letošní 12. ročník Českého ukulele festivalu se uskuteční od pátku do neděle 26.–28. července 2024 již tradičně v Únětickém pivovaru severozápadně od Prahy a v pátek odpoledne se tentokrát podíváme na Vyšehradské hradby do Hospůdky Na Hradbách v Praze.

V pátek 26. července se vydáme na tradiční putovní ukulele výlet, tentokrát do Prahy na Vyšehrad do legendární zahrádky a hospody Na Hradbách, zahajovací den festivalu je vždy se vstupem zdarma. V rámci odpoledne vystoupí české i zahraniční skupiny, ale bude zde také prostor pro prezentaci amatérských a začínajících umělců v rámci open mic. Součástí odpoledne bude i veřejný workshop tance Hula pod vedením skupiny Avei Varu Polynesia with Hinatea (PL).

O víkendu 27.–28. července se festival uskuteční v Únětickém pivovaru v obci Únětice u Prahy. Již tradičně bude pro návštěvníky připraven kompletní program cca 12 workshopů různého zaměření (a to i pro začátečníky, kde vám nástroj rádi zapůjčíme), pestrý program koncertů mnoha žánrů a uskupení, open mic, bohatá tombola a cirkusová show.

Hlavní hosté jsou Christopher Davis Shannon (USA), Tiny Tall Tales (UK+AT), Barada Street (UK+KGZ), The Remco Family (BE), Circus Sacra (CZ). Jelikož se intenzivně věnujeme objevování a podpoře nových českých i zahraničních talentů, i letos uvedeme některá jména úplně poprvé: LeLeBAND (CZ), 14letou Beatu (CZ), Fousáče (CZ), nebo objev sezony, folkového komediálního zpěváka Issaca Hughes-Dennise (GB). Také přivítáme osvědčené showmany a muzikanty PUB a Tři bílé vrány (CZ), Marcelu Brožovou (CZ), Dead Mans Uke (GB), PPNOU (PL) a Ukulele Troublemakers (CZ).

V neděli se Český ukulele festival mírně stočí k divadlu a cirkusovému umění. Letošní rok je doplněn o speciální překvapení – ukulele klauny Circus Sacra (CZ), kteří se představí s krátkou scénkou a následně povedou workshop. Celý den zakončí představení dua Barada Street (UK+KGZ), jehož členové při hraní na ukulele zvládnou i akrobacii s humorem sobě vlastním. Jedinečnou komediální atmosféru podpoří koncert tří francouzských dam Les Poupées Gonflées (FR).

Vstupné: jednodenní 490 Kč / 400 Kč; celovíkendové 890 Kč / 700 Kč; rodinné 1090 Kč / 1990 Kč.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Středočeský kraj Akce v obci Únětice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 12. Český ukulele...

Vila LannaPraha (6.4 km)

Výstaviště HolešovicePraha (7.4 km)

The Golden Wheel HotelPraha (7.4 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (7.3 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (7.3 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (8.5 km)