Noční prohlídky dolu 2024

Noční prohlídky dolu 2024

Termín: 3.7.2024 (středa) 28.8.2024
Vstupné:

neuvedeno

3čvc - 28srp celý den

Žánr: ostatní akcenoční prohlídky historie netradiční prohlídky rodina děti důl


Noční prohlídky dolu s kahanem v ruce či ražba vlastního groše. České muzeum stříbra v Kutné Hoře láká v létě k návštěvě, zaměří se na rodiny s dětmi

Prohlídky středověkého kutnohorského dolu sv. Jiří – kdysi jednoho z nejbohatších nalezišť stříbra na světě – při nichž si účastníci ve štolách posvítí havířským kahanem. I tento neobyčejný zážitek nabízí od 3. července až do 28. srpna vždy ve středu od 21.30 hodin České muzeum stříbra v Kutné Hoře.

Lákadlem podzemí jsou vodní plochy skryté hluboko pod povrchem nebo přírodní útvary připomínající krápníky. Každý návštěvník pak může vyrobit i vlastní groš. Muzeum zve v létě také na interaktivní zábavu pro děti: malí návštěvníci výstavy Ve stínu pyramidy si mohou vyzkoušet egyptské klínové písmo nebo se podílet na výrobě modelu bitvy u Malešova, který je součástí výstavy Kutná hora husitská. Vstupenky lze rezervovat na objednavky@cms-kh.cz nebo je koupit přímo na místě.

Děti i dospělí ocení v parném létě hlavně prohlídku dolu sv. Jiří ve třicetimetrové hloubce, kde panuje příjemný chládek kolem 13° C. Trasa je dlouhá 250 metrů a jsou na ní čtyři zatopená hloubení. Vzniklé vodní plochy připomínají jezírka i jevy podobném těm, které vídáme v krasových jeskyních.

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Noční prohlídky dolu...

Vigvam penzionVeletov (15.1 km)

U PichlerůPňov-Předhradí (17.4 km)

Usedlost NouzovZásmuky (17.9 km)