Zámek Řitka-po stopách jediné ženy, co vyhrála Velkou Pardubickou

Adresa:

Řitka, Všenorská 1, Řitka

Termín: 27.1.2024
Vstupné:

250 Kč dospělí, 125 Kč děti do 15 let

27leden sobota 13:00

Žánr: ostatní akcekomentovaná prohlídka zámek Řitka


Pro rezervaci vstupenek prosím  kontaktujte Evu Novou na 777 897 951.

Vstupenky je nutné uhradit předem na účet. V prodeji do vyprodání kapacity nebo do 26.1. 2024 a 13 h. Poté již možné pouze za příplatek 200 Kč na osobu (platí i pro náhradníky, pokud si je neseženete sami, kupujete si pouze počet míst. ) Storno možné do 48 h předem z vážných důvodů (pracovní neschopnost, neočekávaná směna v práci), peníze se nevrací, ale dají se využít na jiný termín. Po této lhůtě je možné získat 50 procent jako kompenzaci, pokud se najde náhradník. 

ZÁMEK ŘITKA, JEDINÁ ŽENA, KTERÁ VYHRÁLA VELKOU PARDUBICKOU, PROHLÍDKA STÁJÍ EQUUS KINSKÝV třicátých letech minulého století se v Německu rozjíždí obludná mašinerie, jejímž nejsilnějším nástrojem je propaganda. Je zapotřebí dokázat, že Árijci jsou nadřazeni ostatním ve všem; i ve sportu. V letech 1935 a 1936 triumfuje Oskar Lengnik, zástupce hitlerovského Německa, na běloušovi Heroldovi. Odváží se jim někdo postavit? Ano, Lata Brandisová poráží symbolicky v sedle klisny Normy nacistickou ideologii- česká žena na českém koni vítězí nad muži. Poprvé a zatím naposledy tento závod vyhrála žena. Lata, celým jménem Marie Immaculata Brandisová, žila v době, kdy ženy teprve bojovaly za svá práva účastnit se veřejného života, studovat a účastnit se sportovních závodů. Setkala se s mnoha neúspěchy a jen svojí nezdolností dosáhla tohoto jedinečného vítězství. I za 2. světové války se hrdě hlásila k české národnosti a statečně se prala s životem i v době , kdy se komunistický režim snažil o to, aby byl její odkaz co nejvíce zapomenut. My ale nezapomeneme!

Kapacita omezena, doporučený počet: 14 osob.

Sraz před vchodem do zámku- zastávka Řitka, U Rybníka.
Předpokládaná délka návštěvy - 2h , komentovaná prohlídka zámku s muzeem věnovaném Latě Brandisové, jediné ženské vítězce Velké pardubické. Prohlídka stájí s chovem koně Kinského.
Cena 200 Kč dospělí, 100 Kč děti do 15 let.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Středočeský kraj Akce v obci Řitka

Podobné akce