Čtení v podkroví | Michal Horáček | Český kalendář

Čtení v podkroví | Michal Horáček | Český kalendář

Adresa:

Lysá nad Labem, Husovo náměstí 23/1

Termín: 21.1.2024
Vstupné:

350

Žánr: ostatní akcečtení autorské čtení poezie Lysá nad Labem

Umělci: Michal Horáček


Večer autorského čtení Michala Horáčka doprovázené klavírem Martina Rufera.

Básník, textař, esejista, novinář, producent, pedagog, velmi úspěšný podnikatel, filantrop i kandidát na prezidenta republiky. Dvě desítky hudebních alb, tucet publikovaných knih, miliardová firma i řady charitativních projektů. Renesanční osobnost Michala Horáčka v sobě spojuje schopnosti vysokého nadhledu i porozumění těm nejjemnějším detailům věcí hmotných i nehmatatelných.

Na verše Michala Horáčka stojí hudebníci i interpreti ve frontách. Nejinak tomu bylo u Českého kalendáře, který vznikal jako opravdu národní dílo. Hudbu ke svým textům Michal Horáček z více než tisícovky skladeb, které mu naposílali umělci známí i ti, kteří Michalu Horáčkovi během let posílali svá zhudebnění jeho balad prostřednictvím internetu. Poezie Českého kalendáře, psaná v náročné formě villonských balad, je věnována proměnám kalendářního roku. Mezi "vypravěči" jsou nejen ženy a muži podobní komukoli z nás, ale i brankář hokejového týmu nebo Pražské Jezulátko. Vyprávějí o české zkušenosti vášnivě i melancholicky, se smutkem i s humorem, s úzkostí a touhou - jak je tomu ostatně u projektů Michala Horáčka vždy.

Knižní prozaickou prvotinou Michala Horáčka byly dosud jediné česky psané dějiny dostihů Království za koně. Vůbec první ucelenou reportáž z přelomových dní sametové revoluce poskytla jeho kniha Jak pukaly ledy. Svět sázkařů a hazardních hráčů Michal Horáček přiblížil i ve své i historicky a jazykozpytecky zajímavé disertační práci Habitus hazardního hráče. Kdo máte nahrávky či knihy Michala Horáčka doma, nezapomeňte je vzít s sebou. Věříme, že na pár autogramů si Michal čas najde.

Autorské čtení Michala Horáčka doprovodí jeden z nejvýraznějších hudebníků své generace, skladatel, pedagog a mimořádný klavírista Martin Rufer.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce