Venkovní hra Putování Prahou 2 – Královské Vinohrady

Venkovní hra Putování Prahou 2 – Královské Vinohrady

Adresa:

Praha 2

Termín: 26.9.2024 (čtvrtek) 31.12.2025
Vstupné:

zdarma

26zář - 31pro celý den

Žánr: ostatní akcekomentované prohlídky historie


Venkovní hra Putování Prahou 2, trasa KRÁLOVSKÉ VINOHRADY, novinka roku 2024, vytvořená ke 145. výročí povýšení Královských Vinohrad na město.

Prochází dnešními městskými částmi Praha 2, Praha 3 a Praha 10. Na dvanácti zastávkách si připomenete vznik a vývoj Vinohrad, zdejší život v minulosti i některé zajímavé osobnosti. Poznáte také blíže některé, které vznikaly v různých etapách rozvoje města.

Trasa začíná na náměstí Míru, kde se ponoříte do nejstarší historie. Poznáte, jaké stavby vyrostly na pozemcích bývalé usedlosti Eichmanka nebo na tzv. Seidlově poli. Zastavíte se u budovy rozhlasu, kudy opakovaně procházely dějiny, v Riegrových sadech u vinohradské sokolovny, ale také u bývalé tržnice. Dojdete na náměstí Jiřího z Poděbrad ke slavnému kostelu od Plečnika a až k paláci Flora. Poté ke Kolbenově vile, Husově sboru a poslední zastávkou je vodárenská věž.

Sbírejte body za správné odpovědi a soutěžte o věcné ceny.

  • Trasa má 12 zastávek (Vinohrady)
  • je dlouhá přibližně 4,7 km,
  • projdete ji přibližně za 2 hodiny.

Vyrazte sami, s rodinou nebo s přáteli. S chytrým telefonem, nebo s otázkami na papíře. Dokument k vytištění najdete na webu. Trasu můžete projít i po částech. Účast je zdarma a pokud dokončíte trasu do uzávěrky uvedené na webu a nasbíráte dostatek bodů, můžete se zúčastnit soutěže o věcné ceny. Doporučujeme, registrujte se na webu a vyplňte své odpovědi sami.

Další informace najdete na putovani.praha2.cz

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce