Ivory Gate, Cruel

Ivory Gate, Cruel

Adresa:

Praha 6, Bělohorská 201/150

Termín: 25.10.2024 v 20:00 hod. (pátek)
Vstupné:

neuvedeno

25říjen pátek 20:00

Žánr: koncerty Rock Metal


IVORY GATE - „Původně progresivní metalová kapela z České republiky založená v roce 1998, která se rozhodla vydat na velkou individuální akustickou cestu.

Postupem času se tvorba kapely Ivory Gate vykrystalizovala v něco tajemného a nezařaditelného, ​​přičemž hudba by se dala nejlépe popsat jako hudba fantasy světa . Je to směs metalových hudebních prvků se španělsko-arabskými, keltskými a balkánskými vlivy a také s renesančně-lidovými aspekty.
Důležitou a nedílnou součástí hudby jsou texty inspirované mýty, historií a přírodou.“

Sestava:
Lucie Novotná (zpěv), Štěpán Langer (kytary), Václav Novotný (baskytara), Stanislav Hájek (perkuse)
speciální host: Vojta Draganov (synth, piano)

Středočeská progresivně crossoverová skupina Cruel se španělským temperamentem, dálněvýchodní melodikou a keltskými kořeny. Skupina vznikla v květnu roku 2002 na troskách dvou regionálních kapel.

Od počátku začala skupina Cruel pravidelně koncertovat v klubech i na festivalech a po ustálení sestavy a vyřešení hudebního směřování nachystala pro vnímavé posluchače v roce 2008 debutovou nahrávku „Ekvilibrium“, která sklidila nadšený ohlas a výborně si vedla i ve výroční anketě Břitva 2008.
Snaha o posunutí hudebního výrazu souboru vyvrcholila na počátku roku 2011 příchodem sólového zpěváka, se kterým jako první počin vychází v roce 2012 akustické EP „Krutá tráva“, nejen pro představení nového hlasu, nýbrž i odlehčené koncertní verze, kterou jsou jinak hřmotná vystoupení skupiny již pár let prokládána. Zatím poslední řadové album z roku 2017 se jmenuje Entelecheia.

Hudební kluby - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ivory Gate, Cruel

Restaurant a hotel NebozízekPraha (2.7 km)

The Golden Wheel HotelPraha (2.8 km)

Villa St. TropezPraha (3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (2.9 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (2.9 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (3.3 km)