Performance Aliaksandra Yakubouskaya / The song within the dream / The gap & space in between

Performance Aliaksandra Yakubouskaya / The song within the dream / The gap & space in between

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 17.10.2024
Vstupné:

dobrovolné

17říjen čtvrtek 18:30

Žánr: výstavyumění performance


Pragovka Gallery vás zve na performance Aliaksandry Yakubouskayi The song within the dream / The gap & space in between. Performance se uskuteční ve čtvrtek 17. 10. od 18:30. V rámci večera proběhne také výstup z rezidence Magdalény Pacákové.
 
Autorka Aliaksandra Yakubouskaya se zaměřuje na proces spánku, podřimování a denního i nočního snění a pojímá jej jako prostor k prozkoumávání každodenních traumat; jako možnost znovu-prožití, představování si či zapamatování si minulé i budoucí události. Spánek je v její tvorbě chápán jako živá entita, jako nikdy nekončící proces neustálého „stávání se“. Vychází z úvah feministického nového materialismu a fenomén spánku a jeho (spánkových) struktur nahlíží jako specifickou materii – hmotnou věcnou podstatu, která vzniká prostřednictvím interakce a má bezprostřední vliv na konstrukci reality.
 
Během této participativní performance jsou lidé vyzváni ke společnému zdřímnutí. V těchto chvílích odpočinku, kdy se budeme pohupovat v hamakách, budeme objevovat plynulé hranice mezi různými těly a hledat porozumění pro vzájemné propojení a pro společnou odpovědnost, kterou máme vůči světu. S využitím zvuků, světla, vůní a dotyků jako našich „smyslových chapadel“ pro rozšíření lidského vnímání budeme experimentovat s jevy, jako jsou poruchy v oblasti smyslů a vnímání. K vytvoření těchto účinků si poslouží stroboskopické techniky, binaurální zvukové krajiny, vlny delta a théta a propletené hlasy, příběhy a ukolébavky v různých jazycích, které autorka shromáždila a vytvořila během několika posledních let. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Performance Aliaksandra...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)