Nebe na zemi: Balet Praha Junior 2

Nebe na zemi: Balet Praha Junior 2

Adresa:

Praha 4, Křesomyslova 625

Termín: 12.11.2024 v 18:00 hod. (úterý)
Vstupné:

390–490 Kč

12listopad úterý 18:00

Žánr: divadlobalet české umění tanec


Divadlo na Fidlovačce nabídne v listopadu nové představení současného tanečního divadla. Balet Praha Junior 2, soubor složený z nejnadanějších studentů Konzervatoře Taneční centrum Praha, chystá na 12. listopadu 2024 premiéru celovečerního představení Nebe na zemi.

Představení, věnované Roku české hudby, vzdává hold třem ikonickým českým skladatelům: Antonínu Dvořákovi, Jaroslavu Ježkovi a Václavu Trojanovi.

Večer se skládá ze tří působivých jednoaktovek, které propojují mladé taneční talenty s nestárnoucí českou hudbou. Představení otevře Zlatá brána, choreografie Lindy Svidró a Lenky Šustové Hrabovské, inspirovaná lidovou kulturou a hudbou Václava Trojana. 

Následuje choreografie Příliš od Terezy Chladové. Na pozadí majestátních tónů Antonína Dvořáka rozehrává příběh o samotě, prázdnotě a paradoxech života. Její vlastní doprovodný text poeticky vyjadřuje vnitřní boje, které rezonují s každým z nás.

Komponovaný večer vyvrcholí titulní choreografií Nebe na zemi, oslavující optimistickou tvorbu Jaroslava Ježka. Tým zkušených choreografů – Pavla Zusková, Pavla Königsmarková, Igor Bezdieniezhnykh a Jitka Tůmová – vytvořil dílo, které čerpá inspiraci z Ježkova optimistického přístupu k životu osobním těžkostem navzdory. Jak o Ježkovi kdysi trefně poznamenal divadelní kritik Josef Träger: „Jeho písně neumlkly ani v dobách, kdy bylo zakázáno zpívat."

Nebe na zemi slibuje být propojením klasické české hudby a moderního tanečního výrazu v podání mladých umělců. Představení není jen poctou velkým českým skladatelům, ale také oslavou síly umění překonávat překážky a přinášet radost i v těžkých časech.

Divadla - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Nebe na zemi: Balet...

Royal Court HotelPraha (780 metrů)

Union Hotel PraguePraha (791 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 102 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 821 m)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.1 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 330 m)