Honza Jícha duo, Blondýna

Honza Jícha duo, Blondýna

Adresa:

Praha 6, Bělohorská 201/150

Termín: 8.10.2024 v 20:00 hod. (úterý)
Vstupné:

220 Kč

8říjen úterý 20:00

Žánr: koncertyčeská hudba


V úterý 8. října od 20:00 se v klubu Kaštan – Scéna Unijazz představí písničkáři Honza Jícha a Blondýna.

HONZA JÍCHA

Vystudoval MŠ, ZŠ, SŠ, FF UK (ČJL/PTŠ) a ŘP B. Působí jako nekvalifikovaný češtinář a španělštinář na gymnáziu a kromě toho se snaží uživit různorodými dalšími činnostmi, pro které rovněž nemá kvalifikaci. Je autorem desítky knih, překládá z různých jazyků, průvodcuje, zemědělí, vydává časopis Zrnění, kreslí, fotí, vaří a zpívá. Debutoval písničkářským albem Lůzr Frendly (2015), na které navázalo Love, zdar! (2020). Vystupuje sólově i s doprovodem, žije v podbrdské vesnici Všeradice, se svou první ženou má dětí jako smetí, peněz jen o málo méně než šlupek, koně, osla, kocoura a myši. Tento svět miluje jako dosud žádný.

BLONDÝNA

Písničkářka, vlastním jménem Eva Suková, vystupující na folkových (a nejen folkových) pódiích od roku 2016. Její produkci nazývají hudební publicisté jako „femme-folk“, „herecký snad-šanson“ či „blondfolk“. Písně, pojednávající o zásadních oblastech Blondýnina života (nakupování, aerobik, telefonování, láska, hipsteři, punk,…), střídá Blondýna při vystoupení s blondbásněmi. Ty jsou většinou na dva až tři řádky a mají nevýchovnou nebo nemravnou pointu. Kromě vlastní tvorby, která převažuje, má na repertoáru Blondýna také např. písně Bulata Okudžavy nebo Janis Joplin, které přetextovala do češtiny.

V roce 2019 se stala finalistkou pražské písničkářské soutěže Notování, kde skončila druhá, v témže roce dostala i tzv. „Divokou kartu“ na národní kolo Porty do Řevnic. Kromě písničkaření vydala v roce 2019 sbírku veršů „Zabásni m(n)ě“, jejímiž kmotry byly Jiří Žáček a Miloň Čepelka.

Hudební kluby - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Honza Jícha duo,...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (2.7 km)

The Golden Wheel HotelPraha (2.8 km)

Villa St. TropezPraha (3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (2.9 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (2.9 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (3.3 km)