Pavel Šporcl a Barbora Kodetová: Vánoce na modrých houslích

Pavel Šporcl a Barbora Kodetová: Vánoce na modrých houslích

Adresa:

Praha 9, Novozámecká 284

Termín: 26.11.2024 v 19:00 hod. (úterý)
Vstupné:

590–540 Kč

26listopad úterý 19:00

Žánr: koncertyklasická hudba Vánoce

Umělci: Pavel ŠporclBarbora Kodetová


Vánoční koncert Pavla Šporcla a Báry Kodetové Úterý 26. listopadu 2024 od 19.00 hodin, Hotel SVORNOST v Praze - Dolních Počernicích Pavel Šporcl je český houslový virtuóz světového renomé. Jedná se o velmi výraznou a silnou uměleckou osobnost, laureáta mnoha předních houslových soutěží, dnes patrně vůbec nejpopulárnějšího českého umělce působícího v oblasti vážné hudby. Po studiích na konzervatoři a na AMU studoval houslovou hru v USA.

Vystupuje na světových pódiích, festivalech (Salzburger Festspiele, Pražské jaro, Schleswig-Holstein) i s renomovanými orchestry (Česká filharmonie, Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, Orchestre national de France, Liverpoolská královská filharmonie, Orchestre de Paris). Své posluchače navíc zaujal svým často velmi neformálním vystupováním a oblékáním, kterým se snažil obecenstvu co nejvíce přiblížit – vystupoval se stylizovaným „pirátským“ šátkem na hlavě, nechal si postavit unikátní modré housle pro 21. století od nejlepšího současného houslaře Jana Špidlena. 

Barbora Kodetová je česká herečka a zpěvačka, dcera herce Jiřího Kodeta a Soni Kodetové. Po absolutoriu Pražské konzervatoře, kde získala titul Dis, byla v letech 1991 až 1996 členkou hereckého souboru činohry Národního divadla v Praze. Poté hrála v divadelním spolku Kašpar, dva roky v Městském divadle v Mladé Boleslavi, ve Švandově divadle či v Činoherním klubu. Ztvárnila i filmové role ve snímcích Učitel tance, Rivers of Babylon a ve dvou dílech americké fantasy Duna a Děti Duny. Hrála také například ve filmu České televize Útěky a v jedné z hlavních rolí seriálu TV Nova Redakce. Srdečně Vás zveme na předvánoční koncert, který se koná v hotelu Svornost v Praze - Dolních Počernicích. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji přes SMSticket nebo v sídle Oázy Dolní Počernice, Stará obec 6, Praha - Dolní Počernice, tel. 281 865 754.

Pavel Šporcl je houslový virtuos a jeden z nejžádanějších českých umělců. Díky svému umění, výrazné osobnosti i nekonvenčnímu vystupování slaví Pavel Šporcl úspěchy na nejvýznamnějších pódiích, u všech generací...
Hudební kluby - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce