Anne Gil & Jiří Maršíček Band

Anne Gil & Jiří Maršíček Band

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 20.9.2024 v 22:00 hod. (pátek)
Vstupné:

sezení 600 Kč, stání 300 Kč

20září pátek 22:00

Žánr: koncertyblues


Anne Gil je kolumbijská zpěvačka a skladatelka, která vynikla originálním a inovativním hudebním stylem, ve kterém spojuje vallenato s rockem a blues.

Vallenato je kolumbijský lidový hudební žánr pocházející ze severního pobřeží země. Tato hudba vzniká spojením hudebních stylů Afričanů, kteří byli přivezeni do Ameriky, indiánských indiánů a španělských kolonizátorů. V tomto žánru se tradice španělského minstrela, který vyprávěl příběhy a zprávy, spojila s bubny a africkým zpěvem a nástroji a zvukem amerických indiánů.

Anne Gil vydala tři alba a napsala více než 100 písní na pomezí stylů cumbias, vallenatos a fusion. Anne Gil, vítězka festivalu Vallenato USA v roce 2018 se svou písní „Origen“, získala četná uznání od konzulátu Kolumbie a Mexika ve Spojených státech za svou roli představitelky kolumbijské kultury a hudby v zahraničí.

Doprovodnou kapelu sestavil kytarista Jiří Maršíček, jeden z nejvýraznějších bluesových kytaristů v ČR. Zpočátku ponořen čistě jen do blues si Jiří během své hudební cesty vytvořil styl a zvuk, který také čerpá také z kořenů soulu a funku.

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Anne Gil & Jiří...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)