Čtení ve vlaku 2024

Čtení ve vlaku 2024

Adresa:

Praha

Termín: 18.9.2024 19.9.2024
Vstupné:

cena jízdenky na vlak

18zář - 19zář celý den

Žánr: festivalyliteratura autorské čtení


Již 18. září se po českých kolejích rozjede 11. ročník literárního festivalu „Čtení ve vlaku“. Cestující se mohou těšit na setkání s autory, poslech úryvků z jejich knih a možnost diskuse. 

Projekt „Čtení ve vlaku“ vznikl s myšlenkou přenést literaturu do každodenního života lidí. Vlaky byly vybrány záměrně, protože cestující mají během jízdy čas na čtení a naslouchání, což vytváří ideální prostředí pro literární setkání

Letos se mohou účastníci setkat s 21 českými autory a autorkami, mezi kterými nebude chybět:

  • Ivona Březinová – Autorka široké škály literárních žánrů, od dětské literatury po společenské romány, která si získala srdce čtenářů svým jedinečným stylem. 
  • Michaela Merglová – Známá autorka fantasy a sci-fi, která svým vyprávěním dokáže vtáhnout čtenáře do kouzelných světů plných dobrodružství. 
  • Lukáš Vavrečka – Spisovatel, jehož díla se často zaměřují na sociální a psychologická témata, která nutí čtenáře k zamyšlení. 
  • Přemysl Krejčík – Autor, který svými příběhy dokáže oslovit široké spektrum čtenářů. Hluboké filozofické podtexty a mistrně propracované zápletky jeho knih jsou zárukou skvělých jízd.
  • Martin Paytok – Se svými napínavými sci-fi příběhy zaujme každého, kdo má rád literární výzvy. Představí úryvky vyznačující se komplexní světovou stavbou a nečekanými zvraty.
  • Petra Martišková – Autorka, která svými romány pro ženy a dívky oslovuje široké spektrum čtenářů. 
  • David Laňka – Autor, který svou tvorbou přispívá k bohaté literární scéně. Jeho díla jsou populární díky svému tajemnému a dobrodružnému příběhu.
  • Lucie Ortega – Na jeho čtení se mohou těšit všichni milovníci fantasy a skvělých příběhů. Knihy autora jsou vysoce hodnoceny nejen pro své imaginativní prostředí, ale i pro silné charaktery.
  • Adéla Rosípalová – Autorka, která přináší čtenářům fascinující příběhy plné emocí a překvapivých zvratů.

Festival bude slavnostně zakončen 19. září v knihkupectví Luxor na Hlavním nádraží v Praze. 

Pro více informací navštivte www.ctenivevlaku.cz nebo sledujte sociální sítě VŠKK.

Zdroj fotky: Vysoká škola kreativní komunikace & škola Michael

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce