Asijské dny čaje a kultury v Chýni

Asijské dny čaje a kultury v Chýni

Adresa:

Chýně, Bolzanova 800

Termín: 28.9.2024 (sobota) 29.9.2024
Vstupné:

100 Kč

28zář - 29zář celý den

Žánr: festivalygastro


Ve dnech 28. a 29. září 2024 se v prostorách Sportovní haly ZŠ Bolzanova v Chýni uskuteční druhý ročník akce Asijské dny čaje a kultury. Tento dvoudenní festival je věnován oslavě bohaté a rozmanité asijské kultury a gastronomie.

Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program plný kulturních zážitků, lahodných čajů a exotických jídel z celé Asie.

Seznam účinkujících najdete na chakai.cz/ucinkujici/ a program je dostupný na: chakai.cz/program/

Bohatý program a kulturní vystoupení

Na návštěvníky čekají ukázky bojových umění, včetně Taekwondo, Aikido, Judo, Taichi a živých soubojů samurajů. Součástí programu bude také fascinující japonské umění sekaní pomocí katany – tameshigiri.

Čajové ceremoniály

Tradiční čajové ceremoniály jsou jedním z hlavních lákadel akce. Japonský matcha čajový ceremoniál Chado představí japonská učitelka ze školy Omotosenke s více než 50 lety zkušeností. Tento ceremoniál je hluboce zakořeněn v japonské kultuře a symbolizuje harmonii, respekt, čistotu a klid. Návštěvníci se mohou těšit na autentický zážitek, který jim přiblíží filosofii a umění přípravy matcha čaje.

Kromě Chado bude předveden také čínský Gong fu cha, tradiční způsob přípravy čaje, který klade důraz na precizní a pečlivé techniky. Tento ceremoniál je známý svou elegancí a zaměřením na detaily, což umožňuje plně vychutnat vůni a chuť čaje.

Gastronomické zážitky

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat širokou škálu čajů z různých zemí Asie jako je Japonsko, Čína, Vietnam a Korea. Kromě čajů se mohou těšit na ukázky přípravy tradičních asijských jídel a zúčastnit se workshopů, kde se naučí připravovat autentická asijská jídla.

Očekávání a budoucí plány

Po loňském úspěšném ročníku, který přilákal více než 580 návštěvníků, očekávají organizátoři letošní účast mezi 500 až 1000 lidmi. Pro příští rok plánují rozšířit nabídku o prodejce a vystavovatele z dalších asijských zemí včetně Koreje, Thajska a Tchaj-wanu a zahrnout více druhů asijských jídel.

Pozvánka pro veřejnost

Přijďte se ponořit do fascinujícího světa Asie, užít si jedinečné kulturní zážitky a ochutnat autentickou asijskou kuchyni. Asijské dny čaje a kultury v Chýni vám přinesou nezapomenutelné zážitky a hluboké porozumění bohatství asijské kultury.

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Chýně

Podobné akce