Richard Strauss 160

Richard Strauss 160

Adresa:

Praha 2, Karlovo náměstí 23

Termín: 28.9.2024 v 19:00 hod. (sobota)
Vstupné:

125–250 Kč

28září sobota 19:00

Žánr: ostatní akcevážná hudba klasika


Lieder Society uvádí speciální koncert Richard Strauss 160 k připomenutí 160. výročí narozenin Richarda Strausse, jednoho z klíčových německých skladatelů 1. poloviny 20. století a velmi plodného písňového autora.

V první části večera koncertu Richard Strauss 160 se představí letošní frekventanti naší platformy "Mladý salón", po přestávce se můžete těšit na mezzosopranistku Bellu Adamovou, debutantku Pražského jaka 2023 a držitelku mnoha prestižních cen, sopranistku Tamaru Morozovou a oceňovaného slovenského klavíristu Róberta Pechance, který je vyhledávaným komorním partnerem mnoha světových pěvců.

V sále Novoměstské radnice zazní reprezentativní výběr z díla Richarda Strausse doprovázený překlady muzikoložky a překladatelky Vlasty Reittererové, včetně uvedení slavných Čtyř posledních písní. Komorní atmosféru již tradičně dotvoří vína z vinařství Veverka.

"Mladý salón" je koncertně - vzdělávací platforma spolku Lieder Society, která umožňuje mladým nadaným pěvcům a klavíristům vytvořit písňové duo a pracovat na novém repertoáru pod vedením uznávaných mentorů.

Na koncertě Richard Strauss 160 se představí letošní frekventanti:

Natálie Šmausová & Pavol Praženica, Kristýna Kukalová & Filip Martinka, Marek Žihla & Kristina Marková a Pavel Josef Kšica & Filip Martinka.

Zdroj fotky (Richard Strauss 160): Novoměstská radnice v Praze

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Richard Strauss 160

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (283 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (806 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 026 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)