Jitka Nesnídalová – Olejomalby

Jitka Nesnídalová – Olejomalby

Adresa:

Praha-Troja, Galerie U lávky

Termín: 27.9.2024 29.9.2024
Vstupné:

zdarma

27zář - 29zář celý den

Žánr: výstavyvýtvarné umění


Galerie U lávky zve na výstavu Jitky Paclík Nesnídalové, která nabídne návštěvníkům možnost zhlédnout nový soubor olejomaleb a nejnovější litografie této renomované umělkyně. 

Malířka Jitka Paclík Nesnídalová je  absolventkou Akademie výtvarných umění v Praze (ateliér M. Knížáka, Z. Berana a M. Rittsteina). Působila na zahraničních stážích v salzburské Summer Academy a londýnské Middlesex University.  Je  vítězkou soutěže pro mladé umělce do 35 let v kategorii Malba a finalistkou několika dalších soutěží Essel Award-Národní galerie Praha, Leinemann-Stiftung- Berlin, ARS kontakt, Loreal design, Seat Emotion. Až na 60 obrazů je možné vidět ve filmu Martin a Venuše, režie J. Chlumský 2012, nebo ve filmu Příliš osobní známost, režie M. Ferencová 2020.

Jitka Paclík Nesnídalová vystavuje pravidelně v Čechách i v zahraničí. Žije a pracuje na Novém Světě na Hradčanech. Její výtvarný rozsah je široký, avšak na výstavě pro Galerii U lávky bude prezentovat  soubor olejomaleb vytvořených v poslední době  společně s nejnovější litografií.

Podobné akce