Klavírní festival Rudolfa Firkušného / Alexander Melnikov

Klavírní festival Rudolfa Firkušného / Alexander Melnikov

Adresa:

Praha 1, Alšovo nábřeží 12

Termín: 5.11.2024 v 19:30 hod. (úterý)
Vstupné:

200–700 Kč

5listopad úterý 19:30

Žánr: koncertyhudební festival klavírní koncert


Hledáte rozptýlení v žánru klavírního recitálu? Přijďte si poslechnout jednoho z nejoriginálnějších klavíristů současnosti Alexandra Melnikova, který vás provede hudbou tří staletí na pěti klávesových nástrojích z různých historických období.

Odchovanec profesora Lva Naumova, žáka legendárního Heinricha Neuhause, je pokračovatelem linie velkých ruských klavíristů, jakými byli Emil Gilels a Svjatoslav Richter, s nímž pojilo Melnikova dokonce osobní přátelství a umělecká spolupráce.

Večer v Rudolfinu zahájí na dvoumanuálové cembalo, na které zahraje Chromatickou fantazii a fugu Johanna Sebastiana Bacha. S hudbou Carla Philippa Emanuela Bacha, Wolfganga Amadea Mozarta, Felixe Mendelssohna a Fryderyka Chopina se pak bude dále posouvat od kladívkových klavírů a francouzského romantického nástroje z dílny Ignaze Pleyela až k modernímu nástroji, na který skladbami Alexandra Skrjabina a Alfreda Schnittkeho originální koncert zakončí.

Když tento program natočil pro vydavatelství harmonia mundi, kritik britského The Daily Telegraph popsal nahrávku jako „naprosto strhující“ a označil ji za „nejpoutavější věc, jakou v posledních měsících slyšel“.

Alexander Melnikov žije od roku 2014 mimo Rusko a odmítá veškeré nabídky na koncertování ve své rodné zemi. Byl jedním z prvních ruských umělců, kteří otevřeně odsoudili vpád ruských vojsk na Ukrajinu.

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Klavírní festival...

ValentinskaPraha (179 metrů)

The Emblem HotelPraha (233 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (244 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (387 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (409 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (804 m)