Vlastimil Kula: Komponenty intimity

Vlastimil Kula: Komponenty intimity

Adresa:

Praha 2, Karlovo nám. 40

Termín: 3.9.2024 30.9.2024

3zář - 30zář celý den

Žánr: výstavyfotografie umění


Retrospektivní výstava Komponenty intimity fotografa Vlastimila Kuly přináší do pražské galerie Prádelna unikátní zážitek plný touhy a iluzí. Od 3. do 30. září 2024 budou mít návštěvníci možnost prozkoumat více než půlstoletí tvorby tohoto renomovaného českého fotografa.

Galerie Prádelna, nacházející se v areálu Fakultní nemocnice Karlovo náměstí, se promění v prostor, kde se setkávají velkoformátové snímky a důmyslné steampunkové objekty, jež Vlastimil Kula použil pro vznik svých především erotických snímků.

Výstava Komponenty intimity je jedinečná nejen svým obsahem, ale i atmosférou, kterou vytváří syrový prostor Prádelny a vystavené steampunkové objekty. Kurátor Filip Kazda přináší do Prahy kus Kulova originálního ateliéru z Podílné na Chebsku. Návštěvníci se mohou těšit na hluboký pohled do světa, kde se mísí umělecká posedlost, erotika a fantazie.

Vznik a provoz výstavy, kterou pořádá Barbora Kulová, fotografka, modelka většiny Kulových fotografií a manželka Vlastimila Kuly, je možné podpořit prostřednictvím crowdfundingové kampaně na www.hithit.cz, která nabízí řadu zajímavých odměn včetně komentovaných prohlídek a fotografických workshopů s Vlastimilem Kulou.

Galerie a muzea - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vlastimil Kula:...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (512 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (832 metrů)

Royal Court HotelPraha (838 metrů)