Venkovní hra putování prahou 2 – Hudební velikáni

Venkovní hra putování prahou 2 – Hudební velikáni

Adresa:

Praha 2, Žitná 14, Praha 2

Termín: 22.4.2024 (pondělí) 31.12.2024
Vstupné:

zdarma

22dub - 31pro celý den

Žánr: ostatní akcevzdělávání


Venkovní hra Putování Prahou 2, trasa HUDEBNÍ VELIKÁNI, je novinkou roku 2024. Vydejte se na procházku Prahou 2 po stopách velkých skladatelů, kteří stáli u zrodu české národní hudby a jejichž díla zná celý svět. Poznáte střípky z jejich života a zjistíte, co mají společného s místy kudy procházíte.

Od domu v Žitné ul., kde dlouhá léta žil Antonín Dvořák, se vydáte ke kostelu, kde se ženil Bedřich Smetana. Dozvíte se, kdo byl Vilém Blodek, kde stálo dřevěné Nové české divadlo, kde a kdy pobýval Leoš Janáček, kde Josef Suk aj. S velikány se rozloučíte na Vyšehradském hřbitově. Cestou se dozvíte řadu zajímavostí a připomenete si Rok české hudby.

Sbírejte body za správné odpovědi a soutěžte o věcné ceny.

  • Trasa má 10 zastávek (Nové Město, Vinohrady, Vyšehrad)
  • je dlouhá přibližně 5,4 km,
  • projdete ji přibližně za 2 hodiny.

Vyrazte sami, s rodinou nebo s přáteli. S chytrým telefonem, nebo s otázkami na papíře. Dokument k vytištění najdete na webu. Trasu můžete projít i po částech. Účast je zdarma a pokud dokončíte trasu do uzávěrky uvedené na webu a nasbíráte dostatek bodů, můžete se zúčastnit soutěže o věcné ceny. Doporučujeme, registrujte se na webu a vyplňte své odpovědi sami.

Další informace najdete na putovani.praha2.cz. Přejeme příjemnou procházku, zábavné poznávání a hodně radosti ze hry! 

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce