Prohlídka Prahy zaměřená na pověsti a legendy

Adresa:

Praha, Ovocný trh 540/1, Praha 1

Termín: 3.8.2024
Vstupné:

300 Kč dospělí / 200 Kč děti, důchodci

3srpen sobota 20:00

Žánr: divadlokomentované prohlídky historie


Komentovaná prohlídka s průvodkyní v historickém kostýmu, zaměřená na pověsti a legendy. Prohlídka vychází z velmi populárního žánru (ghost tours), který je mezi cizinci v Praze velmi oblíbený.

Účastníci budou moci objevit starou Prahu, jak ji dříve neviděli. Kromě zaměření na pověsti, legendy, strašidla a alchymii prozkoumají i méně známá zákoutí, uličky apod. 

Trasa: Staré Město včetně bývalého židovského města – začátek hlavní vchod do Stavovského divadla, konec Prašná brána.

Nutno uhradit předem vstupné na odkaze na vstupenky, nejpozději před půlnocí předchozího dne.

Doba trvání: 1,5–2 h.

Průvodkyně se snaží napodobit zábavu z dob minulých, kdy si lidé po večerech vyprávěli různé pověsti, legendy a příběhy nejen o strašidlech. Tyto pověsti vycházely z toho, co se skutečně stalo (alespoň většinou), ale samozřejmě si lidé ledacos přibarvili, aby příběh byl napínavější a strašidelnější.

Příběhy jsou určeny všem věkovým kategoriím, tak jak to bylo kdysi běžné. Vypráví je žena – spisovatelka, která představuje sběratelku lidových pověstí Popelku Biliánovou v secesním kostýmu ze začátku 20. století.

Na procházku jsou doporučeny pohodlné boty, můžete s sebou vzít i psa klidnější povahy. Děti bývají častými návštěvníky, předškolní děti ovšem pravděpodobně nebudou ještě příběhy chápat, je tedy na zvážení rodičů, zda prohlídku zvládnou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce