Workshop kreativního lhaní a zamilování / doprovodný program k výstavě Rekonstrukce č. 6

Workshop kreativního lhaní a zamilování / doprovodný program k výstavě Rekonstrukce č. 6

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 1.8.2024
Vstupné:

zdarma

1srpen čtvrtek 18:00

Žánr: výstavyworkshop komentované prohlídky


Pragovka Gallery vás srdečně zve na doprovodný program k výstavě Daniela Nováčka REKONSTRUKCE Č. 6, který se koná 1. srpna od 18 hodin. Večer začne křtem katalogu, následovat bude komentovaná prohlídka výstavou s kurátorkou Helenou Todorovou a umělcem Danielem Nováčkem. Tento kulturní zážitek završí interaktivní workshop, díky kterému účastníci objeví skrze zajímavé aktivity nové způsoby vyprávění příběhů.

Struktura workshopu:
1. Seznamka
(45 minut), založená na scénáři 36 otázek od Arthura Aroh, pomůže účastníkům navodit pocit vzájemné blízkosti díky strukturovanému sdílení osobních informací.

2. V rámci Kurzu lhaní (30 minut) budou účastníci na základě předem vyplněného dotazníku hrát společenskou hru. Účastnící se tedy budou učit lhát, a také se naučí, jak formát lži využít pro poutavost vyprávění ve fikčním světě. Výsledek cvičení zodpoví otázku, jakým typům lží máme tendenci věřit, potažmo jakým typům příběhů chceme věřit? 

3. Během závěrečného Gonzo kurátorství (45 minut) si v prostorech Pragovka Gallery každý najde jeden objekt, který není uměleckým dílem. Kolem tohoto objektu každý vytvoří lživý příběh o tom, jak dané dílo účastník či účastnice vytvořil/a. Workshop bude končit komentovanou prohlídkou těchto „vymyšlených“ uměleckých děl. Během prohlídky každý z účastníků odvypráví svůj příběh, a představí tak svoje umělecké dílo. 

Pro účast ve workshopu je potřeba vyplnit krátký dotazník, ve kterém se podělíte o několik historek z vašeho života. Tyto historky budou složit jako podklad pro cvičení. Dotazník je nutné vyplnit nejpozději do úterý 30. července 2024. Do dotazníku pište takové informace, které jste ochotni s ostatními účastníky workshopu sdílet.

Workshop bude probíhat pouze v českém jazyce.

Odkaz na dotazník: https://forms.gle/KHUEY9tdDskwfufv9

Časově:
18:00 doors
18:15 křest katalogu
18:30 komentovaná prohlídka s kurátorkou Helenou Todorovou a umělcem Danielem Nováčkem 19:00 umělecký workshop

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce