Michal Kudělka – Obrazy z dějin, perokresby, olejomalby

Michal Kudělka – Obrazy z dějin, perokresby, olejomalby

Adresa:

Praha - Troja, Galerie U lávky

Termín: 30.8.2024 1.9.2024
Vstupné:

zdarma

30srp - 1zář celý den

Žánr: výstavyvýtvarné umění historie české umění


Výstava akademického malíře Michala Kudělky s názvem „Obrazy z dějin, perokresby, olejomalby“ bude k vidění od 30. srpna do 1. září 2024 v Galerii U lávky v Troji. Tato výstava přinese detailnější seznámení se s tím, jak Michal Kudělka nalézal souznění v přístupu k historické tématice se spisovatelem Vladislavem Vančurou.  

Michal Kudělka, jehož jméno je v Galerii U lávky dobře známé, již v minulosti oslovil návštěvníky svou ilustrátorskou tvorbou. Jelikož kapacita galerie nepostačovala k smysluplnému obsáhnutí jeho rozsáhlé práce v tomto oboru, byla tato výstava již tehdy dvouetapová. I přes to se jednalo jen o letmé nahlédnutí do přebohatého archivu, který nám tento všestranný umělec zanechal.

Michal Kudělka nebyl pouze ilustrátor, grafický úpravce a výtvarný redaktor, ale také charismatickým pedagogem a především bytostným malířem, což bude na výstavě jasně patrné.

Do světa jeho barev dostaneme možnost nahlédnout zase jen malou špehýrkou v podobě jen několika obrazů. Mohl by to být ovšem příslib dalšího pokračování seriálu mapujícího práci nevšedního umělce, který byl osudem donucen předčasně opustit svou paletu

Jan Kavan

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha - Troja

Podobné akce

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?