Rusalka

Rusalka

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 248/16

Termín: 29.9.2024 v 15:00 hod. (neděle)
Vstupné:

750–990 Kč

29září neděle 15:00

Žánr: divadloopera česká hudba


Komorní inscenace nejslavnější a nejhranější české opery Rusalka, která je založena na výkonech výrazných pěveckých osobností, bude uvedena 29. září v 15:00 hodin v koncertním sále Pražského Hlaholu.

Rusalka je dramatem lásky a zrady mezi světem přírody a lidí. Opera je citlivě zkrácena a doprovod klavíru a harfy zvýrazňuje mimořádné libreto Jaroslava Kvapila. Díky tomuto provedení je zpěvákům lépe rozumět než při běžném orchestrálním provedení. Představení je tak vhodné pro širokou veřejnost, od rodin s dětmi po náročné diváky. Klademe důraz na tradiční provedení s úctou k záměrům autorů a zároveň usilujeme o atraktivitu pro současné publikum.

Rusalka bude uvedena v Praze v koncertním sále Pražského Hlaholu, významné památce pražské secese na Masarykově nábřeží, mezi Tančícím domem a Národním divadlem. Budova je dílem architekta Josefa Fanty a uvnitř ukrývá mimo jiné poslední velké dílo Alfonse Muchy, alegorickou lunetu Česká píseň. Sídlí zde Zpěvácký spolek Hlahol, jehož sbormistrem byl kdysi např. Bedřich Smetana. Prostředí s jedinečným geniem loci umocňuje kulturní zážitek z představení.

Upozorňujeme, že místa v Hlaholu nejsou číslována, kapacita sálu je 250 diváků a sólisté se ocitají v jejich těsné blízkosti. Pokud si chcete vybrat místo mezi prvními, prosím, přijďte včas. Diváci mají přístup do sálu vždy 30 minut před začátkem představení.

Zdroj fotky (Rusalka): Opera lidem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rusalka

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (216 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (996 metrů)

ValentinskaPraha (1 067 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (404 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (546 m)