Ennio Morricone & Nino Rota: Filmová hudba

Ennio Morricone & Nino Rota: Filmová hudba

Adresa:

Praha, 5. května 1640/65

Termín: 11.11.2024 v 19:00 hod. (pondělí)
Vstupné:

1000–2100 Kč

11listopad pondělí 19:00

Žánr: koncertyfilmová hudba orchestr


Koncert filmové hudby v provedení symfonického orchestru s melodiemi ikon světové filmové hudby Ennio Morricone & Nino Rota se uskuteční 11. listopadu 2024 v Kongresovém centru Praha.

Přijďte si poslechnout ikonickou hudbu z legendárních filmů Kmotr, Dobrý, zlý a ošklivý, Profesionál (Le Professionnel), Kdykoli v Americe, Chobotnice (La Piovra) a dalších filmových či seriálových klasik v provedení symfonického orchestru.

Ennio Morricone a Nino Rota jsou dnes právem považováni za ikony světové filmové hudby. Přehlídka věnovaná jejich tvorbě představí nejdůležitější etapy kariéry obou skladatelů, od ikonických písní šedesátých let až po melodie napsané pro filmy Sergia Leoneho a vytvořené pro Hollywood.

Program vám umožní nejen slyšet díla nepřekonatelných mistrů naživo, ale také podniknout jedinečnou emocionální cestu po vlnách kreativity Roty a Morriconeho, ve které se věčná témata prolínají s vnitřním světem tvůrců.

Ideovým inspirátorem projektu byl Marcello Rota, světově uznávaný dirigent. Hudbu z filmů hrají sólisté, kteří se zapsali do dějin italské i světové kinematografie: Nello Salza (trubka), Ludovico Fulci (klavír), Susanna Rigacci (soprán). Pod bezvadným vedením Maestra Morriconeho odehráli více než 500 koncertů po celém světě.

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?