Marek Starosta a Rafael Smet Začátek něčeho / The Beginning of Something

Marek Starosta a Rafael Smet Začátek něčeho / The Beginning of Something

Adresa:

Praha 4, Marie Cibulkové 334/22

Termín: 16.7.2024 27.8.2024
Vstupné:

dobrovolné

16čvc - 27srp celý den

Žánr: výstavyumění výtvarné umění olejomalba obraz galerie


Výstava ZAČÁTEK NĚČEHO se zrodila, aby novým cyklem obrazů vyprávěla nový příběh a nový začátek. Na obrazech nejsou skutečná města ani příroda, ale scénáře připomínající čistotu digitálních obrazů, v nichž se vše vznáší bez gravitace v neměnném světle, čas je cyklický, věčný, bez přesných historických faktů.

Oba umělci malují velmi realistické kompozice s trpělivou precizností a čerpají jak z fotografie, tak z vlastní fantazie. "Nové realismy" Starosty a Smeta jsou však více virtuální, představují tiché, prehistorické nebo futuristické světy. Neexistují jasné odpovědi na to, co je realita. Starosta a Smet ukazují její možné variace. Marek Starosta (1999) kombinuje spirálovité a platónské hranoly, v nichž se beztvará hmota proměňuje do definované podoby, stává se geometrickou sochou, robotickou postavou nebo autoportrétem. Rád maluje figurativním expresionistickým způsobem drobné každodenní příběhy; představuje imaginární denní a noční krajiny, vjemy a myšlenky, tiché futuristické světy a jejich možné variace.

Rafael Smet (2000) maluje rostliny, stromy i origami papírů, pyramidy chladné a znepokojivé, ale bez dramatu. V krajině dochází k téměř neznatelnému procesu metamorfózy a změny přírody. Olejomalby představují realistickým stylem téměř prehistorický a fiktivní nebo starověký svět v jeho úpadku, kde vše teprve začíná znovu. Kurátorka: Sussana Wagner Zahájení výstavy: Ivona Raimanová

Zdroj fotky (Marek Starosta a Rafael Smet Začátek něčeho ): IN Gallery CZ a Rafael Smet

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Marek Starosta a Rafael...

VIPliving HouseboatPraha (681 metrů)

Union Hotel PraguePraha (735 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 298 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (2.7 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 247 m)