Oskar Török Sextet

Oskar Török Sextet

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 28.7.2024
Vstupné:

Na sezení 450 Kč, na stání 250 Kč.

28červenec neděle 21:00

Žánr: koncertyjazz


Trumpetistu Oskara Töröka jsme vždy znali jako výrazného hudebníka v různých formacích zejména v ČR, na Slovensku a v Polsku. U nás je asi nejvíce spojován s kapelou Vertigo, se kterou získal několik cen Anděl, polským kvintetem Wojciecha Mazolewskeho, ale také jako sideman v kapelách Ivy Bittové nebo Beaty Hlavenkové.

Studoval hru na trubku na Katovické hudební akademii a jeho hra je nezaměnitelná, invenční, a je skvělý improvizátor a skladatel. Podbarvování ambientně laděnými tóny a dynamicky cítěnou improvizací ho dělá jedinečným v každém ansámblu.

V současné době sestavil první kapelu pod svým vlastním jménem Oskar Török Sextet, která odehraje v Jazz Docku svojí pražskou premiéru. Zpěvačkou projektu je mladá a talentovaná vokalistka z Ružomberka Simona Hulejová, která vystoupila již několikrát v Jazz Docku jako sólistka v orchestru Milana Svobody VOŠ KJJ, nebo jako účastnice festivalu Noc zpěvaček. Nikolaj Nikitin a Ľuboš Šrámek patří mezi špičku československé scény a spolupracovali se jmény jako Miroslav Vitouš, Tom Harrell nebo Johnathan Blake. Rytmickou sekci tvoří legendární Juraj Griglák, jeden z nejvýraznějších slovenských basistů, a mladý brazilský bubeník žijící ve Vídni Matheus Jardim.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Oskar Török Sextet

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)