Bubeníček International Ballet Gala

Bubeníček International Ballet Gala

Adresa:

Praha 2, Náměstí Míru 7

Termín: 4.8.2024 (neděle)
Vstupné:

750–1980 Kč

4srpen neděle 19:00

Žánr: divadlobalet


Významný sólista a choreograf Jiří Bubeníček pořádá v Praze slavnostní galavečer s názvem Bubeníček International Ballet Gala. Program s ukázkami Bubeníčkových nejvýraznějších choreografií v podání více než dvaceti světových tanečních hvězd zhlédnou diváci na jevišti Divadla na Vinohradech ve dnech 4. a 5. srpna 2024.

Na Bubeníček International Ballet Gala se představí nejen osobnosti evropské taneční scény, ale také baletní sólisté z Les Ballets Bubeníček, prestižní milánské La Scaly, drážďanské Semperoper a dalších renomovaných institucí.

Výběr z repertoáru choreografií Jiřího Bubeníčka zahrnuje jeho nejlepší umělecká díla, jako je například Bolero od Maurice Ravela, které bylo poprvé uvedeno vloni na prestižním Mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov. Součástí večera bude i premiéra Bubeníčkova zbrusu nového baletního duetu inspirovaného hudbou Zdeňka Fibicha Poem, Josefa Suka Radúz a Mahulena a dílem Josefa Václava Myslbeka, významného českého sochaře přelomu 19. a 20. století.

Jiří Bubeníček je mezinárodní taneční ikonou a zároveň hrdým Čechem. Diváci se tak mohou těšit na exkluzivní večer plný virtuozity, který spojí oslavy české hudby s tanečním uměním na vysoké úrovni. Gala představení slibuje výjimečný umělecký zážitek ve společnosti těch nejlepších světových hvězd a má ambice stát se jednou z kulturních událostí roku.

Zdroj fotky (Bubeníček International Ballet Gala): Divadlo na Vinohradech

 

Divadla - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

1červenec pondělí 20:00

Labutí jezero

, Na Příkopě 31 Divadlo

1září neděle 19:00

19říjen sobota 19:00

Ubytování v okolí akce Bubeníček...

Royal Court ApartmentsPraha (514 metrů)

Royal Court HotelPraha (785 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 153 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 142 m)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 144 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 456 m)