Smysly - Gregor Hildebrandt, Václav Jirásek, Jana Kasalová, Petr Nikl, Jan Švankmajer, Ján Šicko, Vladimír Véla, Ahmet Yiğider

Smysly - Gregor Hildebrandt, Václav Jirásek, Jana Kasalová, Petr Nikl, Jan Švankmajer, Ján Šicko, Vladimír Véla, Ahmet Yiğider

Adresa:

Praha 1, Národní 1010/9

Termín: 19.6.2024 12.9.2024
Vstupné:

zdarma

19čer - 12zář celý den

Žánr: výstavyumění sochy výtvarné umění


Galerie Cermak Eisenkraft_ představuje ve 2. patře Topičova domu na Národní 9 výstavu nazvanou Smysly Gregor Hildebrandt, Václav Jirásek, Jana Kasalová, Petr Nikl, Jan Švankmajer, Ján Šicko, Vladimír Véla, Ahmet Yiğider.

Projekt pod kurátorským vedením Tomáše Zapletala Cermaka nabídne divákům práce českých i zahraničních, mladých i zavedených umělců, kteří se vyjadřují skrze různá média a jejichž tvorba překračuje hranice jednotlivých oborů a disciplín.

Záměrem výstavy je probudit náš „šestý“ smysl. Různorodá díla, od soch, objektů, kreseb, maleb, po videa a interaktivní instalace vytvořené přímo pro prostory galerie Cermak Eisenkraft_, oslovují každé svým jazykem všech pět lidských smyslů. Malby uchvacují zrak, sochy volají po doteku, rytmus bicího automatu rozproudí energii… Bariéra mezi uměním a divákem padá. Skrz zkoumání a osobní prožitek vstupuje návštěvník s umělcem do dialogu, čímž se dílo stává proměňujícím se dynamickým organismem a získává nový život. Návštěvník tak není pouhým pasivním pozorovatelem, ale aktivním spolutvůrcem celé expozice.

Výstava je pozváním na podnětnou a hravou senzorickou cestu, která vede až za hranici viditelného a hmatatelného, blíže k sobě samému, a probouzí tak „šestý“ smysl intuice a vnímání světa, ve kterém žijeme. Naše smysly už nikdy nebudou samozřejmostí.

Zdroj fotky (Smysly): Cermak Eisenkraft

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

27červen čtvrtek 19:00

27červen čtvrtek 19:30

Scancti

, U Milosrdných 17 Divadlo

5úno - 28čercelý den

Ubytování v okolí akce Smysly - Gregor...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (460 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (584 metrů)

ValentinskaPraha (655 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (153 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (234 m)