Název nové výstavy malíře Jana Poupěte (*1988) odkazuje na architektonický prvek dekorativní umělé jeskyně, kterou často najdeme v renesančních a barokních zahradách. Právě průnik přírodních elementů s kulturními prvky, respektive vztah přírody a člověka, je hlavní myšlenkou nových děl, jež vznikla speciálně pro výstavu Grotta v galerii Kvalitář.

Jan Poupě si za dobu svého působení vybudoval svébytný umělecký jazyk založený na průzkumu struktur a hledání hranic perspektivy, optiky a geometrie obecně. Jak uvedl Jan Dotřel v publikaci k výstavě Neuralscape, která se minulý rok uskutečnila v olomoucké Telegraph Gallery, Poupětova díla „stojí na základech pozorování přirozených jevů, rukodělném uměleckém řemesle, a hlavně na sofistikovaném překročení tradičních hranic malby”.

Nyní uvidíme autorův vizuální jazyk ve zcela nové formě. Kurátorský koncept umožní divákovi vnímat výtvarné umění způsobem, který zrcadlí autorovu fascinaci architekturou a geometrií ve spíše rozvolněném než analytickém duchu. Poupětovy malby charakteristické svou lineární perspektivou jsou v aktuálním uměleckém cyklu ohýbány do tvarů připomínajících fyzikální vlnění.

út–čt 11–13, 14–19, 11–13, 14–17, so–ne 13–18

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Grotta: Jan Poupě

Tyn Yard ResidencePraha (700 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 075 metrů)

ValentinskaPraha (1 193 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (410 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (896 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 118 m)