Netradiční rande na Petříně plné umění a tajemných příběhů

Netradiční rande na Petříně plné umění a tajemných příběhů

Adresa:

Praha 1, Petřínské sady

Termín: 11.4.2022 30.4.2024
Vstupné:

Zdarma - Dobrovolné

11dub - 30dub celý den

Žánr: výstavyinteraktivní procházka live stream online Petřín Praha


Netradiční rande na nejromantičtějším místě Prahy - Petříně. Vydejte se na prohlídku plnou zajímavých obrazů a tajuplných příběhů. Pomocí naší online aplikace projděte Petřín a prohlédněte si na telefonu obrazy Jiřího Načeradského a Martiny Dědičové. Zaposlouchejte se do příběhů, které vedly k jejich zhmotnění. Procházka obsahuje sedm obrazů s audionahrávkou a komentářem galeristy. Nechte se pohltit krásou. Procházka je součástí interaktivní expozice galerie Načeradský.

Milí návštěvníci, přátelé umění
Posledním okruhem v naší galerii je okruh ctnostný. Jedná se o jemné završení kolekce uměleckých děl, které jste již mohli spatřit v předchozích částech. Dominantou tohoto okruhu jsou emoce, hlavně pak ty příjemné. Takové emoce, které jsou pro nás speciální a uchováváme si je jen v nejhlubším nitru. Stejně jako u okruhů předchozích, jsou tyto emoce spjaty s příběhy a vizuální tvorbou obou autorů. Chceme, abyste se jako návštěvníci vžili do těchto příběhů a prožili je na plátně. Zamyslete se nad tím, co pro vás znamenají, spojte si je s vašimi vlastními, unikátními okamžiky a nechte plynout tok myšlenek. Vytvořte si vlastní svět, svět, který je pouze na vás. Chceme, aby vás krása tohoto spojení zcela pohltila a zanechala ve vás jedinečný a neopakovatelný zážitek, na který dlouho nezapomenete a někdy... když půjdete do práce, nebo jen tak na procházku, se vám vybaví, spolu s úsměvem na tváři.

I já si obrazy v této části spojuji s příjemnými momenty, které jsem v životě prožil. At už to bylo jako dítě, kdy jsem s bratrem rád ležel v trávě a sledovali jsme mraky nad námi a hádali, co by asi mohl, jaký mrak představovat. Nebo neobyčejné okamžiky, které jsem prožil jako dospělý a které se obvykle týkaly nějaké větší, či menší lásky, co mi zkřížila cestu. Jedním z takových okamžiků může být i chvíle, kdy tento úvod píšu v horkém letním dnu na balkoně svého bytu. Piji víno a v dálce slyším, jak v místní umělecké škole překrásně zpívá pěvkyně tklivé, smutné, ale tuze překrásné písně v doprovodu klavíru a houslí. Má mysl se ubírá k ženě, s kterou jsem se kdysi vídal, vždy každý rok ve stejné restauraci, kde jsme se bavili historkami z našich životů a lamentovali nad tím, kam to asi jednou dotáhneme, nebo nedotáhneme. A po roce jsme se opět v horkém létě sešli na stejném místě, jen s jinou historkou a vždy o trochu jiným životem tak dlouho, až jsme se po letech vídat přestali. Nikdy se asi nedozvím, kdo tato zpěvačka je, jestli je slavná, nebo se jen učí a slavná teprve jednou bude, ale dobře vím, že každé pondělí v šest hodin večer budu mít svůj osobní koncert. Koncert jedinečný, jehož krásu obdivuji jen já a bere mě na místa, na která jsem již dávno zapomněl a za lidmi, které už možná nikdy neuvidím. Ukazuje mi můj jedinečný, speciální okamžik. A to je cílem i těchto děl.
Hynek Načeradský, Majitel galerie Načeradský

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Netradiční rande na...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (58 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (683 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 335 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (859 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (896 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (609 m)