Ondřej Smeykal a Didgeridoo

Ondřej Smeykal a Didgeridoo

Adresa:

Praha 2, Karlovo náměstí 23

Termín: 29.11.2020

29listopad neděle 19:00

Žánr: koncertyhudba koncert praha tradiční hudba


Tradiční předslunovratový a předvánoční koncert českého hráče na australský domorodý nástroj didgeridoo. Každoroční událost, která spojuje nejen hudbu ale i výtvarné umění, jarmark a dobročinnost. 

Didgeridoo je tradiční hudební nástroj australských původních obyvatel, tzv. Aboriginců a patří mezi typické symboly Austrálie. První zmínky o tomto nástroji sahají do doby před 40 000 lety. Australský domorodý nástroj didgeridoo zaznamenal v posledních desetiletí značný rozmach popularity. S ničím nezaměnitelný, podmanivý nástroj často nachází svou hudební příležitost jako exotický doprovodný nástroj v nejrůznějších žánrech a svým silným charismatem si získává srdce posluchačů celého světa. Didgeridoo tak dnes můžeme slyšet v celé plejádě variací, od rytmických nástrojů po symfonický orchestr.

Vyjímečné sólové předvedení možností hry na didgeridoo, jeho frekvenční rozsah a zapojení dalších rejstříkových fondů využitelných při hře na současné didgeridoo scéně snad nejosobitěji ztvárňuje český profesionální hráč Ondřej Smeykal.

Především díky umělecké versatilitě byl Ondřej Smeykal označen americkou organizací Didge Project jako jeden z nejlepších neaboriginských hráčů didgeridoo na světě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ondřej Smeykal a...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (283 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (806 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 026 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)