Buddhismus Diamantové cesty: 30 let v České republice / 50 let na Západě

Buddhismus Diamantové cesty: 30 let v České republice / 50 let na Západě

Adresa:

Plzeň, Smetanovy sady

Termín: 30.8.2024 9.10.2024
Vstupné:

zdarma

30srp - 9říj celý den

Žánr: výstavybuddhismus


Už tři desítky let se v České republice praktikuje buddhismus Diamantové cesty, na Západě již 50 let. Čeští buddhisté tak slaví hned dvojí výročí. U této příležitosti pořádají putovní výstavu s doprovodným programem.

Vernisáž výstavy s názvem Buddhismus Diamantové cesty: 30 let v České republice / 50 let na Západě  proběhne v pondělí 30. září v 18 hodin. Od 30. září do 9. října si mohou návštěvníci v plzeňském buddhistickém centru prohlédnout zásadní milníky historie buddhismu Diamantové cesty v Česku, jako byly první přednášky Lamy Oleho Nydahla, návštěva 17. Karmapy Thaje Dordžeho, hlavního představitele této tisíc let staré linie Karma Kagjü tibetského buddhismu, či stavba první buddhistické stúpy (v Těnovicích u Plzně).

Výstavu Buddhismus Diamantové cesty: 30 let v České republice / 50 let na Západě doplňuje přednáška o významu praktikování buddhismu v každodenním životě a projekce filmu Hannah: Cesta ke svobodě - obojí v Měšťanské besedě v Plzni. Od září 2024 až do ledna 2025 putuje výstava celkem deseti českými městy (Rožnov pod Radhoštěm, Kolín, Plzeň, Praha, Trutnov, Ostrava, Olomouc, Brno, Písek, Ústí nad Labem).

Akce probíhá pod záštitou primátora města Plzeň Mgr. Romana Zarzyckého.

Galerie a muzea - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Buddhismus Diamantové...

Vila VerunkaPlzeň (6.7 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.2 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.4 km)