Den s Hanou Sar Blochovou v klášteře Kladruby

Den s Hanou Sar Blochovou v klášteře Kladruby

Adresa:

Kladruby, Pozorka 1

Termín: 31.8.2024 v 15:00 hod. (sobota)
Vstupné:

450kč

31srpen sobota 15:00

Žánr: koncertystředověká hudba historie klášter


Každý kdo zaslechl zpívat Hanu Sar Blochovou a její repertoár středověkých písní zůstal oněmělý krásou, o které ani nevěděl, že ji ve svém životě postrádá. Proto jsme se rozhodli uspořádat tento koncert ve výjimečných prostorech Kladrubského kláštera od Jan Blažeje Santini-Aichela v duchu posvátné geometrie. Tomuto koncertu předchází přednáška od Hany Sar Blochové o posvátné geometrii a jejím vlivu na lidské tělo i duši.

V mezičase se pak můžete podívat do archivu vůní parfumérky Petry Hlavaté nebo navštívit prostory Kladrubského kláštera, takže každý váš smysl si přijde na své.  Srdečně vás tímto zveme. 

PROGRAM AKCE:  přdnáškový sál v 15 hodin Dr. Hana Blochová – přednáška Posvátná geometrie a hudba v gotických chrámech místo a čas konání: Kladruby klášter, sál v 15 hodin   Posvátná geometrie chrámů je i zdrojem jejich dokonalé akustiky, využívané při zpěvu duchovních písní. Přednáška bude zaměřena na principy posvátné geometrie a hudby v gotických katedrálách.      cena: 150 Kč   klášterní kostel v 18 hodin Hana Sar – koncert  Písně Hildegardy z Bingen, poutnické zpěvy na cestě do Santiaga de Compostela a hudba středověkých Čech   místo a čas: Kladruby, klášterní kostel v 18 hodin účinkuje: Trubadúrka SAR – zpěv, harfa, psalteria, flétny, perkuse   cena: 300 Kč   v mezičase je možné navštívit: prohlídkové trasy kláštera Kladruby a archív vůní od Petry Hlavaté

Zdroj fotky (Den s Hanou Sar Blochovou v klášteře Kladruby): Klášter Kladruby

 

Hudební kluby - Plzeňský kraj Akce v obci Kladruby

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den s Hanou Sar...

Spa Hotel Löwenstein GarniKonstantinovy Lázně (18.7 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (29.5 km)

Sweet HomePříchovice (30.7 km)