Snow Film Fest 2024 – Olomouc

Snow Film Fest 2024 – Olomouc

Adresa:

Olomouc, Sokolská 25

Termín: 13.11.2024 v 19:30 hod. (středa)
Vstupné:

200 Kč

13listopad středa 19:30

Žánr: filmčeské filmy filmový festival


Snow Film Fest je po roce opět tady! Filmy plné adrenalinu, humoru, i dojetí přichází do Olomouce. Letošní třináctý ročník filmového festivalu Snow Film Fest přináší pořádnou nadílku těch nejlepších světových a českých filmů se zimní outdoorovou tématikou.

Vstupenky online na: https://www.kinometropol.cz/klient-323/kino-96/stranka-4374/film-740596?

PROMÍTÁME:
SIMPLY BEAUTIFUL 

Země původu: ČR
Délka: 27 min
Režie: Tomáš Galásek
Jazyk: česky

Vydejte se s horolezci Markem Holečkem a Matějem Bernátem na obdivuhodnou, napínavou a místy i humornou cestu. Staňte se svědky radostí i strastí, jimž čelí během své expedice, když se pokoušejí zdolat hrozivou severozápadní stěnu Sura Peak, do té doby málo známé hory v Nepálu.

LEDOVÉ VODOPÁDY 
Země původu: Norsko
Délka: 54 min
Režie: David Arnaud
Jazyk: anglicky, španělsky

Katalánský dobrodruh a elitní kajakář Aniol Serrasolses na své arktické expedici v Norsku boří hranice, když sjíždí 20 metrů vysoký ledový vodopád – největší zaznamenaný pád na kajaku z ledovcového vodopádu. Se svým týmem (i včetně českého kajakáře Davida Sodomky) se musí vydat na cestu za polární kruh na norské souostroví Špicberky, aby tam hledal nepolapitelné vodopády. Cestou musí zdolat zrádné ledovcové útesy a kilometry putovat po ledovcovém šelfu, aby se dostali k ledovcovým řekám, které tečou přes zamrzlé útesy a padají z obrovských výšek do moře.

CHANGABANG: NÁVRAT NA ZÁŘÍCÍ HORU
Země původu: Nový Zéland
Délka: 20 min
Režie: Nick Kowalski
Jazyk: anglicky

V roce 1976 uskutečnili britští horolezci Peter Boardman a Joe Tasker prvovýstup západní stěnou Changabangu. V následujících čtyřech desetiletích získala cesta legendární status, protože se o ni několikrát neúspěšně pokusili horolezci z celého světa.

DO HOR A ZPĚT
Země původu: Kanada
Délka: 45 min
Režie: Mike Quigley
Jazyk: anglicky

Na odlehlé horské chatě se veterán a jeho dcera setkávají a přemýšlejí o svém životě v horách. Předávají si pochodeň v rámci rodinného dědictví průvodců a diskutují o historii těch, kteří přišli a odešli, někteří příliš brzy. K lavinovým nehodám dochází v horách od doby, kdy se v nich lidé začali pohybovat, a my se dozvídáme o tomto vývoji zimní rekreace a lavinové bezpečnosti.

NÁRUČ SEVERU VOL.2
Země původu: ČR
Délka: 20 min
Režie: Petr Němeček
Jazyk: česky

Prozkoumejte s Jirkou Lichtenegerem a Miladou Vaňkátovou daleký sever. Jaké to je protloukat se 25 dnů v zimě za polárním kruhem na pomezí Finska, Norska a Švédska po boku svého životního partnera? Lyžovat 430 km zapřažení do bobů, na kterých si táhneme veškeré svoje živobytí? Jednoznačně nejtěžší a nejpoučnější zimní výlet, jaký jsme absolvovali.

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Snow Film Fest 2024 –...

Sporthotel Kurzovní pod PradědemPraděd (8.3 km)

Televizní vysílač PradědPraděd (8.5 km)

Villa AurelieVelké Losiny (9.3 km)