Vlna a HZT

Vlna a HZT

Adresa:

Olomouc, Jungmannova 3

Termín: 29.8.2024
Vstupné:

100–120 Kč

29srpen čtvrtek 19:00

Žánr: koncertyčeská hudba


Ve svém letním programu přesouvá olomoucký Telegraph ven nejen filmy v rámci letního kina, ale také muziku! 29. srpna se můžete těšit na dvojkoncert regionálních písničkářských legend. Z místních vystoupí Vlna a ze Zlínska dorazí písničkářské duo HZTHledání ztraceného tónu.

VLNA je muzikant z Olomouce, pocházející z Frýdku-Místku. Muzice se věnuje naplno od svých 20 let. Prošel několika kapelami, se kterými získal na největším již zaniklém festivalu ZAHRADA cenu KRTEK. V soutěži byl oceněn také individuálně, a to za pěvecký výkon. Nyní hraje sám, nebo ve dvou společně s Vlasťou Dvorským, který jej doprovází na cajon. Hrají písně jak autorské, tak covery českých a slovenských interpretů.

HZT – Hledání ztraceného tónu
Ano. Jsou kapela… A ano – jsou jen dva. A ano… Ztrácí tóny a následně je hledají… Někdy úspěšně, někdy méně.

Stačily na to tři promile (dohromady samozřejmě) někdy ve tři ráno v roce 2021, aby tohle bizarní duo začalo všemi otvory vylučovat z přeplněných tvůrčích těl chytlavé melodie. Ale nebojte. Všechny texty jsou hluboké (doslova) a na úrovni... (Mrtvého moře). Zkrátka – Jde o rehabilitační proces po bilaterální ablaci a dvoufázové lobotomii.

O krásné libé tóny na kytaru se stará frontman kapely, amatérský doktor a polobůh Jakub Janíček a o epický, frenetický a půvabný vzhled i zpěv Niky Hvězdokupa Hauerlandová (občas i Kuba…). O kapele HZT se mnozí vyjádřili, že tento projekt nemá konkurence a ve svém obývákovém stylu je nenapodobitelný. On sám totiž napodobuje známé melodie a mainstreamové hity, na které ale zároveň nadává – a to nekorektně. Jejich koncert zkrátka stojí za zhlédnutí. Nachystejte si plný zásobník rajčat (Nika je vegetarián), pohodlně se usaďte, objednejte si pivo a alespoň pět panáků a Hledejte Ztracené Tóny s nimi.

Změna programu vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vlna a HZT

Theatre HotelOlomouc (761 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (1 629 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (1 913 metrů)