Confession: Margarita Ivy

Confession: Margarita Ivy

Adresa:

Olomouc, Jungmannova 3

Termín: 21.8.2024 25.8.2024
Vstupné:

zdarma

21srp - 25srp celý den

Žánr: výstavysoučasné umění


Telegraph Gallery není jenom prostorem hlavního výstavního sálu. Je také platformou, která tvoří program pro několik dalších pater celého domu. A tentokrát na několik dní nahradí filmy v Telegraph kině výtvarné umění a uskuteční se zde krátkodobá výstava děl umělkyně Margarity Ivy, která vznikla během jejího rezidenčního pobytu v Telegraphu. Výstava s názvem Confession potrvá od 21. do 25. srpna 2024.

Margarita Ivy (*1998) je ukrajinskou umělkyní žijící i tvořící v Česku. Tvorba studentky Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze dostala velkou míru pozornosti zejména díky kontroverznímu dílu s názvem „Ukolébavka“, ve kterém zalila zemřelou kočku do epoxidu, což vyvolalo ostré diskuse o hranicích přijatelnosti tématu smrti v umění. Dílo bylo vystaveno v přerovské Window Gallery, kterou provozuje sběratel současného umění Robert Runták.

Ivy čerpá inspiraci z traumatických zážitků a tvrdého pohledu na svět své babičky, zároveň zkoumá otázky bytí a transformace zesnulých duší. Její díla, která často zahrnují zvířata zalitá do epoxidu, symbolizují proměnu a přechod mezi životem a smrtí. Ivyina tvorba dokáže vyvolat silné emoce a přivést diváky k existenciálním otázkám – snaží se pomocí umění představit vyrovnávání se se smrtí jemnějším způsobem.

Kurátorka: Erika Kovačičová

Otevírací doba výstavy je vázána na otevírací dobu Telegraph Pulse:
ČT: 8:00 – 22:00
PÁ: 8:00 – 17:00
SO: 9:00 – 22:00
NE: 9:00 – 18:00

Změna programu vyhrazena. Volný vstup.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Confession: Margarita Ivy

Theatre HotelOlomouc (761 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (1 629 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (1 913 metrů)