Kino Oldies: Bonnie a Clyde

Kino Oldies: Bonnie a Clyde

Adresa:

Olomouc, Jungmannova 3

Termín: 19.8.2024
Vstupné:

120–140 Kč

19srpen pondělí 20:00

Žánr: film


Kino Oldies – to je čtveřice nesmrtelných amerických filmů, které se vrátí, často po více než půl století, zpět na stříbrné plátno jen na toto léto. Nenechte si ujít promítání jednoho z prvních filmů Nového Hollywoodu – Bonnie a Clyde, které se uskuteční 19. srpna v olomouckém Telegraphu.

Americký film režiséra Arthura Penna Bonnie a Clyde patří dnes již do zlatého fondu světové kinematografie. Příběh dvou sympatických lupičů se odehrává v Americe třicátých let a je založen na skutečných událostech a skutečných postavách. Bonnie Parkerová se narodila v Roweně v Texasu roku 1910. Roku 1931 pracovala v kavárně. Pak se dala na dráhu zločinu. Clyde Barrow pocházel z rodiny nájemce půdy. V mládí vyloupil benzínovou pumpu. Byl odsouzen na dva roky, ale roku 1931 byl propuštěn za dobré chování. V tomto okamžiku začíná vlastní filmový příběh zločinecké dvojice, který je pojat spíše baladicky a s jistým nadhledem, aby pak nakonec gradoval v závěrečné orgii krutosti, v dnešním kontextu kinematografie ovšem množstvím krve dávno překonané.

Film v době svého vzniku vzbudil velký ohlas a sklidil pochopitelně také mnoho cen. Jmenujme např. Oscara za vedlejší roli Estelle Parsonsové a kameru Burnetta Guffeyho, film měl ovšem ještě dalších osm oscarových nominací! V hlavních rolích pochopitelně zaujali Warren Beatty a Faye Dunawayová. Ta si vedle oscarové nominace odnesla za film i Cenu Britské akademie.

Bonnie and Clyde
Akční / Drama / Krimi / Životopisný USA, 1967, 111 min
Režie: Arthur Penn

Změna programu vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kino Oldies: Bonnie a...

Theatre HotelOlomouc (761 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (1 629 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (1 913 metrů)