Vánoční trhy Opava 2024

Vánoční trhy Opava 2024

Adresa:

Opava, Dolní náměstí

Termín: 22.11.2024 (pátek) 23.12.2024
Vstupné:

zdarma

22lis - 23pro celý den

Žánr: festivalyvánoční trhy


„Ekologie a bohatý kulturní program“ to je hlavní téma Vánočních trhů Opava 2024, které začínají 22. listopadu a potrvají až do 23. prosince 2024.

Celých 32 dní si můžete letos užít opavské vánoční trhy, které se konají na Dolním a Horním náměstí. Bohatý kulturní program je každoroční nedílnou součástí trhů a v letošním roce je program rozšířen o každodenní produkci. Na Horním náměstí bude také tradičně umístěn Betlém, Zvonička a Ježíškova pošta. Připravena je i každodenní projekce na led obrazovce s pohádkami a dětskými filmy.

Hlavní kulturní program bude probíhat na Dolním náměstí. Program je rozšířený na každý den kromě pondělků tak, aby si každý návštěvník mohl vybrat svého oblíbeného interpreta. V letošním roce je program výrazně posílen o další populární interprety jako No Name, Michal Hrůza, Kamil Střihavka, Turbo, Berenika Kohoutová, dětská vystoupení Míši Růžičkové, Káji a Bambuláčka a další zvučná jména. V programu nechybí ani regionální hudební seskupení a doplněn bude i o vystoupení dětských sborů základních a uměleckých škol v Opavě.

Předvánoční prodej oblíbených punčů a svařáků startuje již 25. října 2024 na Horním náměstí a potrvá až do 6. ledna.2025. 

Vánoční strom bude slavnostně rozsvícen primátorem města Opavy první adventní neděli 1. prosince 2024 v 18 hodin. 

Podobné akce