Xénia Hoffmeistrová – Sen vhozený do mixéru

Xénia Hoffmeistrová – Sen vhozený do mixéru

Termín: 29.6.2024 8.9.2024
Vstupné:

40–80 Kč

29čer - 8zář celý den

Žánr: výstavyvýtvarné umění vernisáž


V Interaktivní galerii Becherovy vily se uskuteční výstava s názvem Sen vhozený do mixéru, jejíž autorkou je pražská umělkyně slovenského původu, Xénia Hoffmeistrová. Výstava bude k vidění od 1. července do 8. září 2024. Vernisáž k výstavě proběhne 29. června ve 14:00 hodin.

Umělkyně Xénia Hoffmeistrová původně vystudovala jevištní výtvarnictví na DAMU, ale řadu let se věnuje výhradně volné tvorbě. Výstava představí autorčiny velkoformátové kresby kombinované s drátěnými objekty, jejichž tvarosloví z kresebné inspirace vychází a pohybuje se v polaritě od tvarově sugestivních shluků a nedefinovatelných hnízd po surreálné mutanty s antropomorfními náznaky.

Hlavní úlohu v karlovarské expozici hrají kresby, které sice nejsou tak výrazově opulentní jako její malby, ale obdobně vycházejí z osobité symboliky, asociovaných představ a takřka bezbřehé invence. Koloristická střídmost a kompoziční jednoznačnost těchto velkoformátových perokreseb na plátně se výrazově propojuje s vícero vystavenými objekty. 

Autorka, věrna původní profesi, zinscenovala v Becherově vile sugestivní vizuální představení, které vnímavým návštěvníkům evokuje složitou a logicky těžko vysvětlitelnou strukturu snění

Zdroj fotek (Xénia Hoffmeistrová – Sen vhozený do mixéru): Galerie umění Karlovy Vary

Galerie a muzea - Karlovy Vary Akce v obci Karlovy Vary

Podobné akce

3čvc - 30čvccelý den

Anine Neergaard

, Františkánské náměstí 30/1 Výstava

29čer - 25srpcelý den

31kvě - 6říjcelý den

Jan Rambousek ve sbírce GAVU Cheb

, Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 16 Výstava

Ubytování v okolí akce Xénia Hoffmeistrová...

SPA Hotel ČajkovskijKarlovy Vary (85 metrů)

Spa hotel IrisKarlovy Vary (157 metrů)

Spa Resort komplex Bristol Group****Karlovy Vary (320 metrů)