Meziškolní konference Rada mladších v Hradci Králové

Meziškolní konference Rada mladších v Hradci Králové

Adresa:

Hradec Králové, Pivovarské náměstí 1445, Hradec Králové

Termín: 22.10.2024 v 09:00 hod. (úterý)
Vstupné:

zdarma

22říjen úterý 09:00

Žánr: ostatní akcevzdělávání konference


Organizace Dělej co tě baví, z. ú. připravuje na letošní podzim už 11. ročník projektu Rada mladších, v rámci kterého se 22. října v Zastupitelském sále Královéhradeckého kraje v Hradci Králové, uskuteční meziškolní konference. Na té mohou středoškoláci v čase od 9:00 do 17:00 prezentovat své postoje a názory k aktuálním společenským tématům.

Letos se konference zaměří na tři tematické oblasti: Recept na štěstí (posilování psychické odolnosti jako příprava na řešení složitých životních situací a traumat), Participace a mezigenerační spolupráce a Kvalita života v ČR a ochrana naší demokracie (obrana naší země v případě hrozícího válečného konfliktu.) 

Kromě Hradce Králové se dalších krajských konferencí studenti mohou zúčastnit také v Plzni, Olomouci, Brně, Ústí nad Labem a v Praze. Rada mladších je otevřená pro všechny středoškoláky, kteří mají zájem prezentovat své příspěvky na krajských konferencích a sdílet své názory a pohledy na svět kolem sebe. Zároveň projekt přispívá k větší participaci mladých lidí na společenském životě. Na konferencích jsou vítáni jako podpora a diskutující také spolužáci a pedagogové prezentujících žáků

V diskuzích budou zastoupeni odborníci na daná témata. Forma prezentace není dána, ale vystoupení by nemělo přesáhnout deset minut. S jedním příspěvkem může vystoupit maximálně pět žáků.

Zájemci o vystoupení se svým příspěvkem i účast na krajské konferenci v Hradci Králové se mohou přihlašovat do 23. září na www.radamladsich.cz, kde také naleznou další informace o tématech, pravidlech a termínech konferencí.

Projekt se koná pod záštitou manželky prezidenta republiky Evy Pavlové, MŠMT, hejtmanů, Národní protidrogové centrály a ve spolupráci s Ministerstvem obrany. Rada mladších je podpořena v rámci programu Erasmus+.

Více o projektu na www.radamladsich.cz.

Kulturní centra - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce