Architektura pro dnešek a zítřek: člověk, technologie a plynutí času

Architektura pro dnešek a zítřek: člověk, technologie a plynutí času

Termín: 18.9.2024 v 18:00 hod. (středa)
Vstupné:

zdarma

18září středa 18:00

Žánr: ostatní akceumění architektura


Architektura pro dnešek a zítřek: člověk, technologie a plynutí času. Architekti Ján Studený (SK) a Robert Konieczny (PL) představí přístupnou formou východiska vlastní architektonické praxe.

Publikum seznámí se svými realizacemi a konkrétními projekty, na kterých představí klíčová témata své práce jako jsou časová dynamika, sociální, technologické a kulturní aspekty v architektuře. Vstup zdarma.

Ján Studený (SK)
Absolvent VUT Praha a AVU v Praze. Spolu s architektem Davidem Kopeckým založil studio KSA. Společně vytvořili česko-slovenskou expozici pro benátské Bienále 2002, která se zabývala tématem architektury bez architektů, Studený byl i spoluautorem další expozice z roku 2016 s tématem péče o architekturu. Mezi jeho neznámější práce patří Skleněný dům ve Stupavě, Modul pro rodinné bydlení v Mníšku pod Brdy nebo aktuálně realizované Sportovní haly v Nové Pace. Žije a pracuje v Bratislavě.

Robert Konieczny (PL)
Absolvent Slezské technické univerzity v Gliwicích, člen francouzské Akademie architektury, zakladatel architektonického studie KWK PROMES. Držitel řady architektonických ocenění včetně dvojnásobné nominace na Cenu Ludwiga Mies van der Rohe. Mezi jeho nejznámější stavby patří kromě ostravské galerie PLATO například Centrum dialogu Przełomy ve Štětíně, Zlomený dům v Katovicích nebo Konieczného Archa v Brenně. Autor knih Archiprůvodce po Evropě a Archiprůvodce po Polsku. Žije a pracuje v Katovicích a v Brenně.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Architektura pro dnešek...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (64 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.8 km)

Residence ArxChrudim (28.9 km)