Výstava Náchod 1254

Výstava Náchod 1254

Adresa:

Náchod, Masarykovo náměstí 1

Termín: 28.6.2024 12.1.2025
Vstupné:

40–60 Kč

28čer - 12led celý den

Žánr: výstavystředověk historie vizuální muzeum


V sobotu 15. června jsme během slavnostní vernisáže otevřeli výstavu Náchod 1254. Ta je tematicky zaměřena na období středověku a seznámí vás s historií města, postavou rytíře Hrona – zakladatele města i kupeckou stezkou, která propojovala Prahu s Krakovem.

Celá výstava v Boučkově domě se skládá ze tří částí. První část vás provede středověkým městem a seznámí vás s postupným vývojem Náchoda. Pro tento účel jsme vytvořili audiovizuální projekci, která je promítaná na trojrozměrný model náchodského údolí. Druhá část prezentuje postavu zakladatele města rytíře Hrona a předměty spojené s přesunem původní osady na místo, kde se dnes nachází centrum města. Poslední část představuje důležitou kupeckou stezku, která skrze Náchod vedla z Prahy do Krakova.

Výstavu jsme doplnili o audionahrávky, vizuální projekce a kulisy dotvářející atmosféru středověku. Vyzkoušet si můžete také dobové oděvy, mučící nástroje a na památku si vyrazíte pamětní brakteát – jednostrannou minci z období vlády Václava I.

Zdroj fotky (Výstava Náchod 1254): Muzeum Náchodska

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Náchod 1254

Wellness Hotel VyhlídkaNáchod (1 784 metrů)

Ubytování VernerDeštné v Orlických horách (18.1 km)

U JanečkůTeplice nad Metují (19.9 km)