Tajemství smrti

Tajemství smrti

Adresa:

Strážnice, Veselská 1321

Termín: 1.11.2024 v 19:00 hod. (pátek)
Vstupné:

140 Kč

1listopad pátek 19:00

Žánr: film


Film Tajemství smrti nahlíží na různé kulturní přístupy k tématu smrti, včetně těch, které smrt nevnímají jako strašák. Moderní věda, stejně jako tradiční moudrost, nabízí alternativní pohledy na smrt, které mohou změnit naše chápání života.

K tématu se vyjadřují známé osobnosti, jako je 14. dalajlama Tändzin Gjamccho, filosof, psychiatr, spisovatel a autor několika světových bestsellerů Raymond Moody, proslulý psychiatr a spisovatel Stanislav Grof, autorka globálního bestselleru Musela jsem zemřít Anita Moorjani a mnozí další. Velmi silné jsou také osobní výpovědi lidí veřejně neznámých, kteří překonali svůj strach ze smrti a jejich přístup může být inspirací.  Svůj příběh velmi otevřeně sdílí například mladí manželé Lucie a Petr, kterým zemřelo dítě těsně před porodem, nebo Markéta, matka pěti dětí, z nichž to páté se narodilo den po smrti svého otce a Markétina manžela.  

Viliam Poltikovič je respektovaným dokumentaristou a spisovatelem. Dosud natočil přes 170 filmů převážně s duchovní a cestovatelskou tematikou. 

95 min. / Česko / 2024 / přístupnost: 12+ / Dokument / režie: Viliam Poltikovič / česká verze

Podobné akce

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?