Očima lišky

Očima lišky

Adresa:

Brno, Moravské náměstí

Termín: 13.7.2024 v 09:00 hod. (sobota)
Vstupné:

zdarma

13červenec sobota 09:00

Žánr: ostatní akcerodina pro děti vzdělávání VR


V sobotu 13. 7. proběhne na Moravském náměstí v Brně akce Očima lišky, která umožní vyzkoušet si jedinečný zážitek s virtuální realitou a vidět svět takový, jak ho vidí lišky. Akci si užije celá rodina, součástí bude drobné občerstvení, dočasné tetování pro děti i malování na obličej.

Akce se koná v rámci unikátního projektu Nora patří lišce, která upozorňuje na kruté norování lišek a zacházení s jejich mláďaty.

Norování lišek je zastaralá metoda lovu, kdy se pes vpustí do nory, má za úkol lišku najít a vyhnat, případně zabít. Vyděšená liška bojuje na život a na smrt, protože v noře často má svá mláďata. Po vyhnání z nory myslivec lišku zastřelí a poté vykope liščata. Ty dá roztrhat psovi, zastřelí je také a nebo je vezme do zajetí a prožijí život v kleci jako návnada pro výcvik loveckých psů. Jde o zbytečně krutou metodu, kterou nahradili modernější a humánnější způsoby lovu. Proto se ochránci zvířat spojili s některými politiky a odborníky a snaží se v rámci novely mysliveckého zákona prosadit konec norování.

Detaily a další zastávky naleznete na www.ocimalisky.cz.

Zdroj fotky (Očima lišky): FB Svoboda zvířat

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Očima lišky

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...