Výstava Ve světle tma / Pavla Vachunová / Tyformy

Výstava Ve světle tma / Pavla Vachunová / Tyformy

Termín: 15.6.2024 15.9.2024
Vstupné:

40–160 Kč

15čer - 15zář celý den

Žánr: výstavyporcelán umění


Galerie výtvarného umění v Hodoníně připravila výstavu dvou nejnovějších designových kolekcí Pavly Vachunové. Originální sytě modrá instalace umocňuje napětí při hledání skryté krásy.

Výstava „Ve světle tma“ v hodonínské galerii prezentuje ušlechtilý design porcelánu Pavly Vachunové v kombinaci s neobvyklou instalací, jejíž autorkou je scénografka a interiérová designérka Radka Vyplašilová. Architektonické řešení s dominantní sytě modrou barvou odkazuje jednak ke svobodomyslnosti a spirituálnosti, současně však i k tradičnímu modrému zdobení českého porcelánu u tzv. cibuláků. V kombinaci se subtilními porcelánovými objekty nabízí nevšední zážitek z výstavy.

Pavla Vachunová je velmi úspěšnou designérkou, která se pravidelně účastní největší přehlídky českého designu – pražského Designbloku. Svá díla představila na řadě mezinárodních sympozií a výstav – mimo jiné ve Velké Británii, Švédsku, v Číně nebo ve Francii. Je spoluzakladatelkou studia Tyformy, které je zaměřené na specificky pojaté šperky, užitý porcelán i velké exteriérové plastiky.

Zdroj fotky (Výstava Ve světle tma): Galerie výtvarného umění v Hodoníně

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Ve světle tma...

Vinárna U HouslíHodonín (970 metrů)

Ubytovna KubraHodonín (1 147 metrů)

Ubytování Sklep u VeselýchMutěnice (9.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?